9.-10. juulil Pärnu Lennuvälja Motopargis toimuvale kolmandale Eesti meistrivõistluste ja teisele Balti meistrivõistluste etapile „Pärnu Kuningas“ lähevad liidritena vastu Kärcher MX Open klassis Karel Kutsar (KTM, Sõmerpalu MK), MX2 klassis Kaarel Tilk (Husqvarna, Sõmerpalu MK) ja MX125 klassis Tristan Uiga (KTM, KTL Racing).

Külgvankritel on oma järjekordset Eesti meistritiitlit püüdmas Kert Varik / Lari Kunnas (Husqvarna, AYR Racing Team), kes just tegid Langel Eesti ja Soome motospordi ajalugu, tulles maailmameistrivõistluste etapivõitjaks ja haarates enda kätte liidripositsiooni.

Quadide klassis tuiskab aga rajale Euroopa meistrivõistluste liider Kevin Saar (Yamaha, Pärnu Motoclub).

Lisaks on osalemas mitmeid välisvõistlejaid. Näiteks on Rootsist tulemas üks sealsete meistrivõistluste MX2 klassi TOP 5 sõitjaid Viktor Lindström (Kawasaki).

Laupäeval on kavas sooloklasside sõidud, pühapäev on külgvankrite ja quadide päralt.

Esimene võistlussõit stardib mõlemal päeval kell 11.00. Päeva lõpetavad ainulaadne Sprint ja Superfinaal. Viimases osalevad Kärcher MX Open ja MX2 klasside sõitjad ja parimast saab uus „Pärnu Kuningas“.

Pilet võistlusele maksab 15 eurot, alla 140 cm pikkused krossifännid pääsevad võistlusele tasuta. Piletid on müügil kohapeal.

Igal võistluspäeval loosib Castrol piletiostjate vahel välja ägeda Stiga lauamängu. Hooaja lõpus läheb kõikide pealtvaatajate vahel aga loosi Kärcher survepesurite lipulaev K 7 Premium Smart Control.