-Henry, kui siiani oled suvistel treeningutel keskendunud rohkem jalgrattasõidule, kas nüüd on kaalukauss langenud rohkem jooksmise kasuks?

Võrreldes varasemate aastatega on jooksmist kindlasti rohkem ette tulnud. Tundub, et mulle meeldib joosta, kuid jalgrattaga sõidan ikka veel tunduvalt rohkem ja eks nii tõenäoliselt ka jääb.

-Millised on sinu suvised treeningmahud jalgrattaga sõites ja jooksurajal?

Rattaga sõitmine on meil pere ühistegevus. Nädala sees püüame mõne trenni jalgrattaga teha. Treening kestab kaks kuni kolm tundi. Nädalavahetustel osaleme rattamaratonidel. Seal löövad kaasa ka vanaisa ja vanaema. Need on sellised toredad nädalavahetused, saan isaga mõõtu võtta. Jooksmist tuleb ikka vähem ette, vähemalt pikemaid ringe teeme palju vähem. Sellist Vanakalt poolelt mäelt üles jooksmist on rohkem, trenni osana. Peale ratta ja jooksmise teeme suvel natuke ka ujumist.

-Kes siis jooksus või rattasõidus peale jääb?

Jooksmises väga palju pole isaga mõõtu võtnud, kuid siiani on peale jäänud isa. Rattasõidus võidan rohkem mina.

-Kuidas Tipust Topini jooks läks?

Eks ma alguses pelgasin, kuna pole väga pikemaid distantse jooksnud. Aga endale üllatavalt sain päris hästi hakkama, vähemalt enda ootusi ületasin. Vähesed unetunnid tegi võib-olla jooksmise pisut raskemaks, kuid kogu tiim ja kõik osalejad olid super ägedad. Elati üksteisele kaasa. Rajalgi mitmed jooksjad ergutasid ja ütlesid, et tule võta sappa.

-Millal on järgmine võimalus isaga mõõtu võtta ja kes peale jääb?

Sellel laupäeval jookseme ümber Pühajärve, sörgime, ega me suured jooksjad pole. Teeme kaasa Maru järvejooksudel. Ümber Harku järve võitis isa, äkki nüüd õnnestub mul peale jääda.