Suurema osa mängust tagaajaja rollis olnud Eesti kaotas avapoolaja 44:48. Võõrustajad tegid suurema vahe sisse kolmanda veerandajaga, mille järel juhiti 72:57. Viimane veerandaeg oli juba vormistamise küsimus. Vahepeal 23 punktiga kaotusseisus olnud Eesti jäi lõpuks alla 19 silmaga (77:96).

Eesti resultatiivseim oli Maik-Kalev Kotsar 13 punktiga. Kristjan Kitsing ja Janari Jõesaar tõid 12 silma, Kristjan Kullamäe ja Sander Raieste lisasid 11 punkti. Kahekohalise punktiarvuni jõudis ka Kaspar Treier (10 p). Kullamäe kogus lisaks 11-le punktile kaheksa resultatiivset söötu ja kuus lauapalli. Mõlemad olid täna Eesti koondise parimad näitajad.

Iisraeli poolel viskas Tomer Ginat üleplatsimehena 17 punkti. Roman Sorkin panustas võitu 16, Yovel Zoosman 14, Nimrod Levi 12, ja Rafael Menco 11 silma.

Eesti tabas kaheseid 15/39 ja kolmeseid 10/26. Iisraelil olid vastavad näitajad 25/40 ja 13/31. Lauavõitluses jäi Iisrael peale 46:30.

Saksamaa kogus D-alagrupis viis võitu, Iisrael kolm, Eesti ja Poola kaks. Tänu omavahelistele korvidele edestas Eesti Poolat ning tagas koha MM-valiksarja järgmises etapis. Vahegrupis hakkab Eesti heitlema Sloveenia, Soome ja Rootsiga. Mängudega tehakse algust augusti lõpus.

ENNE MÄNGU:

Enne viimast vooru on D-alagrupis Saksamaal neli, Poolal, Iisraelil ja Eestil võrdselt kaks võitu. Edasi vahegruppi pääseb kolm parimat koondist. Eesti peab edasipääsuks alistama Iisraeli või lootma sellele, et Poola ei suuda alistada Saksamaad.

Eesti ja Iisraeli esimese omavahelise kohtumise mullu novembris Tallinnas võitsid külalised 79:69. Tänasele mängule lähevad mõlemad koondised vastu kaotuse pealt. Eesti kaotas neljapäeval Saku Suurhallis Saksamaale 57:88. Iisrael jäi võõrsil Poolale lisaajal alla 85:90.

Tänasest mängust jäävad eemale kaasa sõitnud mängijatest Siim-Sander Vene ja Henri Veesaar ning võrreldes Saksamaa mänguga on koosseisus juures Kregor Hermet ja Siim-Markus Post.

Kui Eesti ja Iisrael lähevad vastamisi kell 20.30, siis Saksamaa ja Poola kohtumine algab kell 19. Poola kaotuse korral on nii Eestil kui Iisraelil MM-valiksarja teisele etapile koht olemas.

Eesti koondis mänguks Iisraeliga: Sten Sokk, Kristian Kullamäe, Siim-Markus Post, Robert Valge, Janari Jõesaar, Sander Raieste, Kregor Hermet, Kaspar Treier, Kristjan Kitsing, Maik-Kalev Kotsar, Matthias Tass ja Rauno Nurger.