Kaheksandikfinaali jõudis kahest mehest Kyrgios, kes alistas kolm tundi ja 11 minutit kestnud kohtumises Tsitsipase 6 : 7 (2), 6 : 4, 6 : 3, 7 : 6 (7).

Kohtumine möödus tuliselt, kui mõlemad mehed mängu jooksul emotsioone elavalt välja lasid. Kyrgios vaidles mitmel kohal nii kohtunikuga kui ka publikuga. Teises setis 4 : 4 seisul ei suutnud Tsitsipas järgmises geimis murdepalli ära kasutada ning kaotas lõpuks tasavägise geimi. Pettununa lõi ta ühe palli publikusse, lennutades mänguvahendi napilt fännidest mööda. Tsitsipas sai käitumise eest hoiatuse.

Kyrgios nõudis Tsitsipasele palli publiku suunas löömise eest karistust. „Kui see oleks mina olnud, oleksin ma karistuse saanud. Ta lõi palli publikusse. Kas oled loll? See on karistuse vääriline,“ vahendas Eurosport Kyrgiose öeldut kohtunikule.

Nimelt oli Kyrgios alles paar päeva varem saanud 10 000 naela suuruse trahvi, sest oli avaringi mängu ajal ühe fänni suunas sülitanud. Mängujärgsel pressikonverentsil uuriti Kyrgioselt, mida ta mõlema mehe käitumisest arvab.

„Meie käitumist täna ei saa võrrelda. Ma saaksin selle eest trahvi, miks ma peaksin vabandama,“ vahendas Eurosport austraallase sõnu. „Ma olen vabandanud ja sain suure trahvi. Mina saan alati trahve. Tahan väga näha, mida Tsitsipasele pärast tänast määratakse.“

Tsitsipase sõnul on Kyrgios aga „kiusaja“. „Ta oli koolis ilmselt kiusaja,“ vastas kreeklane. „Talle meeldib vastaseid kiusata. Mulle ei meeldi inimesed, kes teisi maha suruvad.“

„Tal on häid iseloomuomadusi, aga tal on ka väga kuri pool. Kui see välja lööb, võib ta ümber olevatele inimestele palju kurja teha,“ vahendas BBC Tsitsipase kommentaare.

Kyrgios ei mõistnud, kuidas ta Tsitsipast kiusas. „Tema oli see, kes lõi palle minu suunas ja korra ka pealtvaataja suunas. Mina ei teinud midagi,“ sõnas ta. „Kui jätta välja, et vaidlesin veidi kohtunikuga, siis Stefanosele ei teinud ma midagi.“

Kyrgios läheb esmaspäeval kaheksandikfinaalis vastamisi USA-d esindava Brandon Nakashimaga (ATP 56.).