Avaringi stardisirgel põrkusid kokku Pierre Gasly (AlphaTauri) ja George Russell (Mercedes), mille järel sõitis Russell omakorda külje pealt sisse Guanyu Zhoule (Alfa Romeo). Hiinlase masin lendas katuse peale ning sõitis suurel kiirusel üle rajapiirete turvavõrgu ja piirete vahele kinni. Hiinlane saadi raskustega masinast välja. Paar tundi pärast avariid kuulutasid meedikud Zhou terveks ja lasid ta võistluskeskuse meditsiinipunktist välja.

Guanyu Zhou sattus avaringil ülikarmi avariisse. Viimaste teadete kohaselt pääses sõitja suurematest vigastustest.

Stardis alanud kaosega põrkasid kokku veel mitmed masinad ning stardi järel katkestas lisaks Russellile ja Zhoule Alexander Albon (Williams). Albon toimetati oma kokkupõrke järel helikopteriga haiglasse täiendavasse kontrolli. Võistluskeskuse mediitsinikeskuses oli mehe seisund hea ja sarnaselt Zhoule oli ta teadvusel.

Pärast ligi tunni aja pikkust pausi sõit jätkus ning esikoha nimel heitlesid Ferrari mehed Sainz, Charles Leclerc, lisaks Max Verstappen (Red Bull) ja Lewis Hamilton (Mercedes). Ühel hetkel langes hollandlane suurest mängust, sest tal purunes rehv ning tema autolt kadus võimsus. Lõpuks sai Verstappen seitsmenda koha. Võidu nimel jäid heitlema Hamilton ja Ferrari duo.

Veidi enam kui kümmekond ringi enne sõidu lõppu oli Ferraril kaksikjuhtimine, kuid Esteban Ocon (Alpine) jäi tehniliste probleemide tõttu stardisirgele seisma. Rajale toodi turvaauto, mille järel hakkas pihta boksipeatuste virvarr. Erinevalt konkurentidest liidrikohta hoidnud Leclerc aga rehve ei vahetanud. Kordusstardi järel ei suutnud ta tiimikaaslast Sainzi enam selja taga hoida. Lõpuks langes monacolane neljandaks Sergio Perezi (Red Bull) ja Hamiltoni järel. Sainz jättis konkurendid selja taha ning võttis karjääri esimese etapivõidu. Kõva tõusu tegi Perez, kes langes vahepeal viimaseks, aga suutis tänu heale sõidule ja turvaautole võidelda välja lõpuks teise koha.

Esinelikule järgnesid Fernando Alonso (Alpine), Lando Norris (McLaren), Verstappen, Mick Schumacher (Haas), Sebastian Vettel (Aston Martin) ja Kevin Magnussen (Haas).

Kümne sõidetud etapi järel on MM-sarja kokkuvõttes Verstappenil liidrina 181 punkti. Talle järgnevad Perez (147) ja Leclerc (138). Sainz on 127 silmaga neljas. Kokku on tänavu kavas 22 etappi.