Sprindisõitu kolmandalt positsioonilt alustanud Vips langes esikolmikust välja viiendal ringil. Seejärel hakkas ta järjepanu positsioone kaotama ning lisaks sai ta viiesekundilise ajalise karistuse valgete joonte mitmekordse ületamise eest.

Hiljuti skandaali sattunud ja seetõttu Red Bullist välja heidetud Vips peab tehtud vea eest ilmselt veel palju maksma. Kui tavapäraselt annavad stardi eel kommentaare kolmelt parimalt kohalt startivad sportlased, siis Silverstone’i etapi eel said sõna ainult esimesed kaks ning Vipsi olemasolu vaikiti lihtsalt maha.

Ka sotsiaalmeedias juhiti sellele juba tähelepanu, et Vipsi justkui enam ei eksisteerigi ja vormel-2 sari vaatab temast lihtsalt mööda.

Samas tasub meelde tuletada, et kui Hitechi tiim otsustas Vipsiga koostööd jätkata, siis vormel-2 sari mõistis selle otsuse hukka. „Pärast hiljutist intsidenti Jüri Vipsiga rõhutab F2, et rassistlikku või diskrimineerivat keelekasutust ei tohi tolereerida mitte üheski keskkonnas,“ algas vormel-2 pressiteade.

„Hitech Grand Prix' tänane otsus on üllatav ja mitte selline, mille meie oleksime teinud,“ jätkus teade. „Jälgime olukorda hoolikalt, et teha kindlaks, et sellist käitumist on õigesti adresseeritud.“

Silverstone’i sprindisõidu võitis austraallane Jack Doohan. Tegemist oli tema esimese võiduga vormel-2 sarjas.

Homme on vormel-2 sarjas kavas põhivõistlus, millele Vips stardib kaheksandalt kohalt. Põhisõit algab kell 12.05.