EKJL juhatus kinnitas eilsel koosolekul Oregoni maailmameistrivõistlustele sõitva viieliikmelise Eesti koondise. 15.-24. juuli toimuval MMil esindavad meie koondist 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi, kümnevõistlejad Janek Õiglane, Johannes Erm ja Maicel Uibo ning kõrgushüppaja Karmen Bruus.

Kui Mägi ja Õiglane pääsevad võistlema normitäitjatena, siis Erm, Uibo ja Bruus teenisid koha reitingupunktidega.

MM-i normi oli täitnud ka kümnevõistleja Karel Tilga, kes kogus eelmisel aastal USA-s 8484 punkti, kuid juhatus eelistas lähetustingimusi arvestades maailmameistrivõistlustele saata hoopis Uibo, kellel on norm täitmata, kuid kes on selle hooaja edetabelis 8289 punktiga Õiglase (8405) järel teisel kohal.

Tilga koduklubi Tartu Kalevi juhataja Raido Mägi ütles, et juhatuses oli korralik arutelu, kuid kaalukeel langes MM-hõbeda Uibo kasuks.

„Võib-olla natuke imelik oli see, et põhiarutelu oli juhatuses, kas Uibo või Karel. Oleks võinud kolme mehe vahel arutada, sest Erm ei ole ka kaljukindel vend ja punktide poolest on ta hooaja edetabelis kolmandal kohal (8250p). Reitingus oli ta Uibost ees,“ ütles Mägi.

„Aga häälteenamusega sai selline koondis kinnitatud. Oli mõistlikke põhjuseid, miks Karelit eelistada, ja oli mõistlikke põhjuseid, miks Uibot eelistada. Oli avalik hääletus. Konsensuslik see otsus ei olnud, oli ka neid, kes oleks Karelit eelistanud. Aga hääletus oli aus, midagi vaielda siin ei ole,“ tunnistas Mägi.

Just Mägi andis Tilgale edasi informatsiooni, et MMile ta ei pääse, kuid ta saab koha Euroopa meistrivõistluste koondises.

„Juhatuses oligi kaks otsust. Esiteks kinnitada selline MM-koondis ning teiseks, et EM-koondisse kinnitada Eesti meistrivõistluste võitja Uibo ja Karel Tilga,“ ütles Mägi.

Klubijuhi sõnul võttis Tilga uudise vastu rahulikult, sest ta oli ka ise tagareie vigastuse tõttu kahelnud, kas suudab juba juuli keskel hästi võistelda.

„Tema esimene kommentaar oligi, et keegi teine tegi tema eest selle raske otsuse ära. Tal on kerge vigastus, mistõttu ta ei saanud eestikatel kõike teha, mida alguses planeeris. Tal on nüüd turvaline hooaega jätkata, sest ta teab, et pääseb EMile ilma igasuguste täiendavate kohustusteta.“

Kolm päeva tagasi tehtud uuringul selgus, et 24-aastase Tilga trauma peaks nädala või kahega korda saama. „Ja siis ongi juba 14. juuli käes ja võistluseni vaid kümme päeva aega. Võib-olla oligi tulevikku silmas pidades see õige otsus,“ lisas Mägi.

Euroopa meistrivõistlused algavad Münchenis 15. augustil.

Delfi on üritanud kommentaari saada ka Tilgalt, kuid see pole siiani õnnestunud.