25-aastane ja kahe meetri pikkune Fedotov sõlmis mai alguses aastase lepingu NHL-i klubi Philadelphia Flyersiga. Maailma tugevaim profiliiga jääb aga vähemalt esialgu Fedotovi jaoks unistuseks.

Peterburi oblasti politseijaoskond sai reedel sõjaväeprokuratuurilt Fedotovi vahistamismääruse, mis põhines asjaolul, et hokimees on hoidnud eemale armeeteenistusest.

Venemaal kehtib 12-kuuline ajateenistus kõigile meestele vanuses 18–27 aastat. Teenistusest kõrvalehoidjat võib karistada kuni kaheaastase vangistusega.

Kevadhooajal on Venemaal sõjaväkke võtmise viimane kuupäev 15. juuli. Väljaande Fontanka.ru teatel saab Fedotovi teenistusse määrata juba homme ning põhimõtteliselt on teda võimalik koheselt saata ka Ukraina rindele.

Fontanka.ru teatel on Venemaal ajateenistusest kõrvalehoidmine väga suur probleem, sest teenistuse läbib vaid 10% meestest.

Fedotov plaanis Philadelphiasse sõita juba sel kuul. Venelase aastapalk oleks Flyersis olnud 925 000 dollarit.

Pekingi olümpial mänginud Fedotov esindas eelmisel hooajal koduses profiliigas KHL-is Moskva CSKA-d, kuid pärast hooaega ütles ta lepingu üles ja allkirjastas Philadelphia klubi pakutud kontrahti.

On kahtlustatud, et Fedotovi vahistamise taga on armeega tihedalt seotud CSKA, kuid klubi on seda infot eitanud.

Philadelphia Flyers andis juhtunule napisõnalise kommentaari. „Oleme sellest informatsioonist teadlikud ja uurime olukorda. Meil ei ole praegu rohkem kommentaare,“ ütles Flyersi peamänedžer Chuck Fletcher NBC Sportsile.

Fedotovi vahistamine on jäänud tänavakaamera salvestisele. Väravavaht võeti Peterburi politsei poolt vahi alla pärast hokihallist lahkumist. Fontanka.ru avaldatud videot näeb siit.