„Jüri Vipsi juhtumi uurimise järel on otsustanud Red Bulli meeskond sõitjaga lepingu lõpetada. Tiim ei andesta mitte ühtegi rassistiku käitumist,“ seisis Red Bulli ametlikus pressiteates.

Vallandamise põhjuseks olid 21-aastase eestlase väljaütlemised Twitchi otseülekandes, kus Vips muutus Red Bulli noortesüsteemi kuuluva Liam Lawsoniga arvutimänge mängides liialt ülemeelikuks.

Ühes klipis oli kuulda, kuidas Vips ütleb „käigu see neeger p****e“ ning teises videolõigus polnud Hitechi piloot rahul Lawsoni roosat värvi mütsiga, nimetades seda „geide värviks“. Red Bulli meeskond andis selle peale teada, et on Vipsi kõikidest ülesannetest ajutiselt kõrvaldanud ning algatanud juhtumi kohta ka uurimise.

Hitech GP tiim, mille ridades Vips teist hooaega järjest vormel 2 sarjas sõidab, ei ole veel kordagi toimunu kohta kommentaare jaganud, hoides seega vastuseta ka küsimust, milline on Eesti piloodi lähem tulevik võidusõitjana. Vips asub hetkel vormel 2 sarjas seitsmendal kohal, eeloleval nädalavahetusel toimub järgmine etapp Silverstone'is.