PSG jalgpalliklubi poolkaitsja keeldus möödunud hooajal Prantsusmaa kõrgliiga kohtumises osalemisest, sest ei soovinud vikerkaarevärvilise särginumbriga väljakule joosta. Pariisi klubi mängijad kandsid toona spetsiaalse kujundusega mänguvorme, et näidata üles oma solidaarsust rahvusvahelise homofoobia, bifoobia ja transfoobia vastase päeva tähistamisel.

Lisaks paljudele fännidele pahandas Gueye käitumine ka Prantsusmaa LGBT+ spordiliidu presidenti Eric Arassust, kes teema kohta teravalt sõna võttis. „Idrissa Gueye on hea mängija, aga religiooni ei tohiks spordiga siduda. Kõik teised võtsid aktsioonist osa ning ma leian, et teda tuleks sanktsioneerida. Veidrad vabandused jätavad mulje, et nii PSG klubi kui ka liiga tolereerivad homofoobiat,“ andis Arrassus mõista, et islamiusk ei tohiks Gueye jaoks olla mingisugune vabandus.

Siinkohal tasub aga märkida, et paljudes islamimaades on homoseksuaalsus endiselt illegaalne ning keelust üleastujaid võidakse karistada lausa surmanuhtlusega.

„Me ei tohi unustada, et Idrissa Gueye on Senegalis sündinud ja seal üles kasvanud. Sellest kultuuriruumist pärit inimeste jaoks tegi ta ainuvõimaliku otsuse. Gueye'l on kõikide senegallaste ja aafriklaste toetus. Loomulikult koheldakse teda kodumaal kui kangelast. Meie jaoks on ta kangelane!“ rääkis Senegali ajakirjanik Bakary Cisse RMC spordiportaalile antud intervjuus.