1981., 1983. ja 1987. aastal maailmameistriks tulnud Piquet andis mullu novembris intervjuu ajakirjanikule Ricardo Oliveira, kus analüüsiti muu hulgas 2021. aasta Briti GP-d. Toonane etapp pälvis palju tähelepanu, sest Lewis Hamilton ja Max Verstappen põrkasid omavahel kokku, mille tagajärjel sõitis hollandlane vormeliga suurel kiirusel rajapiiretesse ja viidi haiglasse kontrolli.

Mitmed rahvusvahelised väljaanded vahendavad, et toonast olukorda analüüsides kutsus Piquet intervjuus Hamiltoni „väikeseks neegriks“. Möödunud nädalal kaevati Brasiilia meedias mullune intervjuu välja ning nüüdseks on Piquet sattunud rahvusvahelisse skandaali.

BBC teatel lisas Piquet, kelle tütar Kelly on Verstappeni elukaaslane, et toonane kokkupõrge oli „nali“ ja Hamiltonil „vedas“, et ainult Verstappen seina sõitis.

Nii F1 sari, rahvusvaheline autoliit (FIA) kui ka Mercedes tulid teisipäeval välja omapoolse avaldusega. „Mõistame tugevalt hukka igasuguse rassistliku ja diskrimineeriva sõnavõtu. Lewis on meie spordis olnud rassismi vastu võitlemise eesrindel ja ta on olnud mitmekesisuse tõeliseks suursaadikuks nii rajal kui selle kõrval,“ seisis Mercedese teates.

„See intsident näitab, kui oluline on jätkata püüdlemist helgema tuleviku poole,“ lisati teates.

Tasub mainida, et üheski intsidenti mainitud avalduses pole Piquet' nime eraldi välja toodud.

The Guardian on küsinud kolmekordselt maailmameistrilt ka kommentaari, kuid pole temalt seda veel saanud.