Rally Estonia peetakse tänavu 14.–17. juulini. Siseministeeriumi poolt kehtestatud sissesõidukeeld Grjazinile ja Aleksandrovile kehtib 23. juunist kuni 18. juulini. Keeld lõppeb seega päev pärast Rally Estonia lõppu.

Rally Estonia korraldajad kinnitasid juba varasemalt, et nad on otsustanud eirata rahvusvahelise autoliidu (FIA) poliitikat ega lase Venemaa ja Valgevene võidusõitjaid starti ka neutraalsete sportlastena. „See on nii Rally Estonia, Eesti autospordi liidu kui ka Eesti olümpiakomitee otsus, et meil ei stardi ei Vene, Valgevene ega neutraalse lipu all sportlased. Nii kaua, kui see otsus on meie käes, Grjazin siia ei tule,“ ütles Rally Estonia direktor Urmo Aava mai keskel Betsafe’i podcast'is.

Gryazin ja Aleksandrov registreerisid end küll rallile, kuid siseministeeriumi otsusega on selge, et venelased Eestisse võistlema tulla ei saa.

Gryazin võistleb WRC2 sarjas, kus ta hoiab Rally Estonia eel üldarvestuses 52 punktiga kolmandat kohta. Teda edestavad poolakas Kajetan Kajetanowicz (66 p) ja prantslane Yohan Rossel (63 p). Neist esimene on Rally Estonial ka stardis.