Viimati võttis autoralli MM-sarja etapil naine mõnes kõrvalklassis esikoha 1984. hooajal, kui Isolde Holdereid oli San Remos parim N-grupi masina roolija. 28aastase vahe järel tõusis õrnema soo esindaja taas poodiumi kõige kõrgemale astmele, sest Keenias oli JWRC arvestuses parim Maxine Wahome. Ühtlasi on ta esimene antud klassis etapi võitnud õrnema soo esindaja.

26aastane Wahome edestas McRae Kimathit enam kui seitsme ja Hamza Anwari enam kui 20 minutiga. Võidu tegi lihtsamaks tõik, et stardis oli vaid neli masinat, milles kõigis istusid kohalikud ralliässad. Samas teeb naise esikoha muljetavaldavaks see, et ta polnud varem Ford Fiestaga kruusal sõitnud.

„Minu eesmärk oli lihtsalt autot õppida ja iga päevaga oma kiirust parandada,“ rääkis ta finišis WRC.com-ile. „Kolmapäeval olin esimest korda selles autos – sõidan tavaliselt Subaru Impreza N12-ga. Sain masinat testida vaid asfaldil, mis pole võrreldav Safari ralli oludega.“

Wahome võistlus võinuks päädida reedel, sest mootori juhtploki rikke tõttu jäi ta viimasel kiiruskatsel tee kõrvale. Ent mehaanikud suutsid masina ööga kokku lappida, mistap jätkas naine laupäeval rallit. Kuna Maxine'i kolme konkurendi masinaid tabasid niisamuti erinevad mured, siis tõusis näitsik laupäeval etapi liidriks ja hoidis seda kohta kuni pühapäevani lõunani.

„Mu pühapäevane eesmärk oli etapi võimalikult aeglane ja kindel läbimine, millega jõuaksin finišisse ja õpiksin autot tundma. Vahed oli nagunii päris suured,“ lisas Wahome, kes üldarvestuses oli 25 lõpetaja seas 17. Punktikohast lahutas teda ümmarguselt tund.

Etapi järel sai naine kiita riiki juhtivalt Uhuru Muigai Kenyattalt. „Õnnitlen meie oma Maxine Wahome'i, kes tõestas, et motosport pole vaid meeste mängumaa,“ ütles Keenia president ralli järel.