Samad naiskonnad kohtusid viimati 25. mail, toona võttis Portugal raske 3:2 (25:23, 25:15, 22:25, 26:28, 15:13) võidu. Pühapäeval Tartu Ülikooli soprdihoones alustasid kodunaiskonna algkoosseisus Kertu Laak, Eliise Hollas, Kristiine Miilen, Silvia Pertens, Liis Kullerkann ning sidemängijana vaid 17aastane Häli Vahula.

Esimene geim püsis tasavägisena seisuni 15:14, kuid siis said edukalt rünnakuvigu vältinud eestlannad kaks silma järjest ning väikese initsiatiivi. Miileni löögist pääses Eesti ette juba 23 : 18 ja tema järgmisest õnnestunud rünnakust teeniti 24 : 20 seisult neli geimpalli. Neist realiseeriti kohe esimene, sest läbivalt koduvõistkonna serviga hädas olnud Portugal ei saanud korralikult kätte Nette Peiti servi.

Teist geimi alustasid Alessandro Orefice hoolealused vägevalt – Portugali koondislased ei saanud blokis eestlannade rünnakuid kinni ning võõrustajad asusid juhtima 12 : 7. Eesti näis kulgevat geimi võidu ja 2:0 eduseisu suunas, ent 22 : 18 seisult jooksis sinisärkide rünnak totaalselt kinni. Vahula tõsted ei jõudnud enam kaaslastele mugavalt ette ning vastased pääsesid 5 : 0 vahespurdi järel silmaga juhtima. Kuigi Eesti jõudis veel 23 : 23 viigini, siis järgmise punkti said külalised ning Kertu Laaki võrku maandunud rünnaku järel võttis Portugal 25 : 23 võidu.

Kindla eduseisu maha mängimine lõi Eesti koondise rööbastelt maha. 4 : 4 seisult teenisid Portugali naised kolmas geimis kuus silma järjest ning 4 : 10 kaotusseisus tõi Orefice sidemängijaks Prantsusmaal Volero Le Cannet satsis leiba teeniva Karolina Kibbermanni. See tõi esialgu ka tulu, sest Eesti jõudis peagi 14: 14 viigini. Otsustavad sündmused hakkasid kerima 18:19 seisult, kui nii blokis kui rünnakul säranud Laura Partsi vedamisel pääses Eesti juhtima 22 : 19. Kuid taas muutusid eestlannad geimi lõpus liialt ettevaatlikuks, külalised võtsid taas kuus silma järjest ning võitsid selle 25 : 22.

Neljandat geimi alustasid kindlamalt taas külalised, kes pääsesid kiirelt 4 : 1 juhtima. Eestlannad jõudsid veel silma kaugusele (11:12), aga seejärel olid külalised märgatavalt kindlamad ning Portugali naiskond võitsid viimase geimi 25:19 ja matši 3:1. Alagrupi kolm parimat olid Rootsi, Portugal ja Sloveenia. Kaheksast matšist kolm võitnud Eesti sai neljanda ning võiduta jäänud Luksemburg viienda koha.

Tabeliseis