15-aastane Jefimova on enda vastu nõudlik. Kaks korda pikemal distantsil tuli ta üheksandaks, mis on Eesti ujumise mõistes suurepärane tulemus, aga napilt finaalist välja jäämine valmistas talle suurt pettumust.

MM lõppes Jefimova jaoks positiivse noodiga. Ta jõudis 50 m distantsil uuele tasemele, eelujumises ta ta kirja koguni aja 30,08. Tänases finaalis ujus ta 30,25.

„Arvan, et mulle võib õnne soovida,“ ütles Jefimova alustuseks. „Finaalis oleks võinud veel midagi juurde panna, aga võin ujumisega rahule jääda,“ lisas ta.

Enda eelujumise ja finaali esituse vahel ta suurt erinevust ei tunnetanud. „Mingit eraldi detaili ei saa ma välja tuua. Andsin kõikides ujumistes endast maksimumi. Eelujumises lihtsalt klappis midagi paremini ja tuli parem aeg,“ rääkis Jefimova.

Kuidas noor sportlane MM-i kokku võttis? „Päris rahule ei jäänud, sest 100 meetrit oleks võinud natuke parem olla. Oleks võinud finaali saada. Aga 50 meetris oli hea, et parandasin nii suurelt isiklikku rekordit. Minu jaoks oli see päris suur üllatus, sest ma ei oleks 100 meetri pealt arvanud, et ma nii heas seisus olen,“ lausus Jefimova.

Enne MM-i oli Jefimova 50 meetri rinnuliujumise isiklik rekord 30,69.

Kes teab, mis oleks juhtunud, kui MM-il oleks alad vastupidises järjestuses olnud - enne 50 ja lõpetuseks 100 meetrit rinnuli? Lühikest distantsi erinevalt 100 meetrist olümpiakavas ei ole ning seega ei taganud 50 m finaalikoht Jefimovale ja treener Henry Heinale EOK B-kategooria toetust. 100 meetris jäi finaalist puudu aga vaid kaheksa sajandikku...