Tänak oli päeva pikima kiiruskatse ehk Sleeping Warriori (31,04 km) esimese läbimise finišist vähem kui kahe kilomeetri kaugusel, kui jäi ootamatult tee äärde. Autost välja tulnud ja kapoti alla vaadanud Tänak otsustas seejärel koos Martin Järveojaga sõitu jätkata. „Kardaan või midagi on katki,“ kõlasid All Live eetris Tänaku sõnad.

Paraku pidid eestlased peagi taas tee äärde seisma jääma. Sedapuhku juba lõplikult. „See on auto all, see on kinni,“ sõnas Tänak sõites. „Midagi on kuum,“ vastas Järveoja.

Umbes pool tundi hiljem teatas Hyundai, et Tänak ja Järveoja on tehniliste probleemide tõttu päeva katkestanud. „Auto tuuakse hooldusalla tagasi ning probleemi uuritakse lähemalt,“ seisis teates.

Mis täpsemalt Tänaku masinaga juhtus ning kas eestlased homme stardivad, pole veel teada.

Meediatsoonis tundis viiendat kohta hoidev Sebastien Ogier (Toyota) pikaaegsele konkurendile kaasa. „Mul on Tänakust kahju. Tal on sel hooajal juba piisavalt probleeme olnud, aga selliseid asju võib Keenias juhtuda,“ rääkis Ogier All Live eetris.

„Tänane hommik on meie jaoks olnud korralik,“jätkas Ogier, kes Tänaku katkestamise abil viiendaks kerkis. „Igal katsel nägime loomi ja pidin eelmisel katsel kõvasti pidurdama, et vältida suurt sebrakarja. Hoian head rütmi ja püüan vigu vältida.“

Tänak hoidis Keenia ralli eel üldarvestuses 62 punktiga kolmandat kohta. Hooaeg algas eestlase jaoks keeruliselt, kui Monte Carlos ta katkestas ja Rootsis sai 20. koha. Lohutuseks võitis eestlane Rootsis punktikatse. Horvaatia rallil sai Tänak teise koha, Portugalis oli ta kuues. Sardiinia MM-etapil teenis ta hooaja esimese võidu, aga laupäevaga sai selgeks, et Keenias eestlane suurde mängu ei sekku.