Greensmithi probleemid said alguse juba reedel toimunud neljandal kiiruskatsel, mil rehvipurunemine röövis britilt üle 13 minuti väärtuslikku aega ning langetas ta hoobilt 12ndale kohale.

Sellega polnud Greensmithi hädad aga veel kaugeltki lõppenud, sest tänase päeva esimesel kiiruskatsel keeras ta oma auto külili ning oli sunnitud järgmise katse sootuks ilma esiklaasita sõitma. 10. kiiruskatse starti Greensmith aga enam ei ilmunudki, sest varasema kokkupõrke tulemusena oli tema auto jahutussüsteem lõplikult kannatada saanud.

Läbi esiakna intervjuud andnud Greensmith võttis oma ralli kokku ühe sõnaga: „Kohutav!“

Allpool video sellest, kuidas Greensmith ja kaardilugeja Jonne Andersoniga külili vajunud autost välja ronivad. „Teil oli üks kuramuse ülesanne!“ hurjutas Greensmith segasevõitu pöördumises fänne või rajajulgestajaid.

Hiljem jagas britt selgitusi, miks ta närvi läks. „Olime autos üle kolme minuti kinni. Samal ajal filmisid rajajulgestajad meid, aga ei aidanud mind ja Jonast autost väljumisel,“ kirjutas ta sotsiaalmeedias.

„Pidin tuuleklaasi eest ära lükkama ja autost välja saama, sest Horvaatia rallil nägime, et Oliver Solbergi auto läks sarnases olukorras põlema. Mõtlesin, et tahan autost võimalikult kiirelt välja saada. Kuna autos põles roheline tuli, siis pole ühtegi põhjust, miks rajajulgestajad poleks pidanud aitama,“ lisas Greensmith hooldusalas.