2008. aastal asustatud KHL-is on mänginud üle 150 soomlase. Suure panuse sellesse numbrisse on andnud Helsingi Jokerit, kes mängis liigas aastatel 2014 kuni 2022.

„Jokeritis oli soomlaste palk madalam võrreldes nende soomlastega, kes mängisid Venemaa klubides,“ rääkis tundmatuks jääda soovinud hokimängijate agent. „Kõige madalamaks aastapalgaks oli umbes 100 000 eurot ja maksmimaalseks kaks miljonit eurot. Soomlaste keskmiseks palgaks KHL-is oli 500 000 eurot. Tuleb arvestada, et 13 protsenti makse maksti juba eelnevalt nende eest ära.“

Ilta-Sanomate teatel teenisid soomlastest hokimängijad ja treenerid KHL-is kamba peale kokku aastate jooksul ligemale 300 miljonit eurot.

Suurima palgaga soomlaseks KHL-is olevat aastate jooksul olnud Niko Kapanen, kes teenis Kaasani Ak Barsis mängides üks miljon eurot aastas. Lisaks olevat ta teeninud üle miljoni euro boonuseid. KHL-is olevatki suur roll boonustel.

„Tean, et ühe soomlasest hokimängija peale on aastas kulutatud üle kolme miljoni euro. Üks miljon maksti tema eelmisele klubile, üks miljon maksti mängijale põhipalgana ja üks miljon boonustena,“ lisas agent.

Venemaa klubides mängides oli soomlaste põhipalgaks 300 000 kuni üks miljon eurot. Jokeritis oli aastapalgaks 100 000 kuni 500 000 eurot.