Samal ajal teatas ROK, et naiste kahevõistlust 2026. aasta olümpiamängude kavva siiski ei võeta. Seega on kahevõistlus olümpiamängudel jätkuvalt ainus taliala, milles võistlevad ainult mehed, kirjutab Reuters.

ROK-i teatel arutleti pikalt, kas jätta meeste kahevõistlus olümpiamängude kavva, kuna tegemist on ainult üksikute riikide pärusmaaga ning viimasel kolmel olümpial on medalini jõudnud ainult nelja riigi sportlased. Lisaks on neil ka kõige kehvemad vaatajanumbrid. Kuna sportlased on aga alustanud juba plaanide tegemist 2026. aasta talimängudeks, siis otsustati kahevõistlus esialgu olümpiakavva jätta.

Seepeale teatas ROK, et kahevõistlus jääb 2030. aasta olümpiaprogrammi ainult juhul, kui ala suudab läbi teha positiivsed muudatused ehk huvi ala vastu kasvab ja tipus olevate riikide ring laieneb. Samal ajal jälgitakse ka naiste kahevõistluse arengut. Naiste kahevõistluses jagati esmakordselt MM-medaleid 2021. aastal Oberstdorfis. Toona oli võistluseks üles antud 31 naist, lõpuks võtsid kolmikvõidu norralased.

„2026. aasta Milano ja Cortina olümpiamängudel on rekordiline arv naiste võistlusi. Need saavad olema sooliselt kõige tasakaalustatumad talimängud,“ seisis ROK-i avalduses, kus lisati, et järgmistel talimängudel on 47 protsenti sportlastest naised.