Koondise peatreener Guy Goodes pidi pressikonverentsil tõdema, et mitmed olulised mängijad jäävad kohtumistest eemale.

Iisraeli koondise suurim staar Deni Avdija ei saanud NBA klubilt Washington Wizardsilt luba suve esimeses pooles koondist esindada. 21-aastane äär saab kohustustest vabaks augustis ja ta mängib ka septembris peetaval EM-finaalturniiril. Avdija viskas Wizardsi eest lõppenud hooajal keskmiselt 8,4 punkti, võttis 5,2 lauapalli ja andis 2 söötu.

Enda soovil jääb järgmise nädala mängudest eemale kodustatud ameeriklane Shawn Dawson. Vigastuse tõttu on audis Itay Segev.

Belgradi Partizani tagamängija Yam Madar teeb kaasa Poola vastu, aga siis sõidab ta USA-sse, kus osaleb Boston Celticsi ridades NBA suveliigas. Eesti vastu ta ei mängi.

Novembris Tallinnas peetud kohtumises jäi Iisrael peale 79:69. Võrreldes selle mänguga peaks Iisraelil rivis olema Euroliigas Berliini Albas leiba teeninud Tamir Blatt ja Yovel Zoosman.

Iisraelil on sarnaselt Eestile MM-valiksarja D-grupis kaks võitu ja kaks kaotust. Mõlemale piisab järgmisesse ringi pääsemiseks ühest võidust, Eesti võib lisaks loota ka ühe võidu peal oleva Poola ebaedule. Poola peab Eestist mööda tõusmiseks võitma nii Iisraeli kui ka Saksamaad.

Enne Iisraeli sõitmist läheb Eesti 30. juunil Tallinnas vastamisi Saksamaaga.

Iisraeli koondise kandidaadid MM-valikmängudeks: Adam Ariel, Gil Beni, Tamir Blatt, Oz Blayzer, Michael Brisker, Gabriel Chachashvili, Jake Cohen, John Di Bartolomeo, Noam Dovrat, Tomer Ginat, Max Heidegger, Nimrod Levi, Yam Madar, Gal Mekel, Rafael Menco, Guy Pnini, Roman Sorkin, Bar Timor, Idan Zalmanson, Yiftah Ziv, Yovel Zoosman