„Tänaseks juba mitu kuud kestnud põnev võtteperiood on olnud väga inspireeriv, sest nii nagu meie avastame ja avame Lõvide jalgpallimeeskonna lugu, nii hakkavad ka meestele meenuma üha värvikamad ja toredamad lood toonasest elust-olust,“ kirjeldas filmi režissöör-stsenarist Mikk Jürjens, kes pani palliga imetrikke tegema taas nii Martin Reimi ja Indro Olumetsa.

„Kuna oleme filmitegijatena ise suured jalgpallifännid, on see sissevaade olnud väga huvitav ja täis üllatusi. Peamiselt räägime ju kahest ajastust - tänapäevast ja 1980ndatest aastatest. Väga põnev on jälgida, mis on jalgpallis selle aja jooksul muutunud, nii kitsamalt Eestis kui laiemalt maailmas. Millest unistasid toonased noored ja kuidas mõtlevad tänapäeva noored. Kuidas nad suhtusid siis treeningutesse ja kuidas tehakse seda täna, milline oli ühe poisikluti argipäev toona ja milline on see täna. Taustaks muidugi Lõvide sportlikud saavutused, mis aitasid üles ehitada 1980ndate Eesti elu väga vajalikku müüti.“

Mikk Jürjensi sõnul on seni tehtud üle 20 intervjuu, mille käigus on uuritud nii Lõvide edu tagamaid, nende müüdi tähtust tänapäeval kui ka seda, mida meil on nende erakordsest loost õppida. „Mulle tundub, et jalgpalli hetkeseis Eestis vajab seesuguse loo meenutamist, sest lisaks väga olulistele tegudele 1980ndatel noorte poistena on nad tänaselgi päeval olulised ja inspireerivad tegijad nii jalgpallis kui teistes valdkondades,“ lisas ta.

Ekspress Meediale on Lõvid teine dokumentaalse sisuga film. Eelmisel aastal valmis Toomas Lepa ja Hannes Rummiga filmi Ülo Nugisest, 1991. aasta taasiseseisvumise ühest kangelasest.

Lõvide filmi panevad kokku Mikk Jürjens (režissöör-stsenarist), Kaur Kokk (režissöör-stsenarist ja monteerija) ja Madis Reimund (režissöör-stsenarist ja operaator).

Filmi aitavad välja tuua Fenix, A le Coq, Rademar, Estiko, Eesti Jalgpalli Liit ja Tallinna linn.

Sportlik dokumentaalfilm peaks valmima 2022. aasta sügisel.