Vips mängis koos teise Red Bulli juuniori Liam Lawsoniga teisipäeva õhtul arvutimängu ning nad tegid sellest Twitchis otseülekande, kuid ühel hetkel muutus Vipsi jutt solvavaks.

Ühes klipis on kuulda, kuidas Vips ütleb „käigu see neeger p****e“ ning teises videolõigus pole Hitechi piloot rahul Lawsoni roosat värvi mütsiga, nimetades seda „geide värviks“. Red Bulli meeskond andis selle peale teada, et on Vipsi kõikidest ülesannetest ajutiselt kõrvaldanud ning algatanud juhtumi kohta ka uurimise.

Hitech GP tiim, mille ridades eestlane vormel 2 sarjas tänavu võistleb, pole veel omapoolset avaldust teinud. Küll aga jagas õhtul meediale lühikese kommentaari Hitechi pealik Oliver Oakes.

„Olin šokeeritud ja vapustatud, kui sellest intsidendist kuulsin,“ vahendas Motorsport.com Oakesi sõnu teisipäeva õhtul. „Jüri sõnavõtud olid solvavad ning ei peegelda kuidagi Hitechi enda väärtusi. Nagu ka kõik teised, saime videost ja Red Bulli poolsest kõrvaldamisest ning uurimisest teada tund aega tagasi.“

Mis Vipsist Red Bulli süsteemis või Hitechi tiimis edasi saab, pole veel teada.

F2 hooaeg jätkub 2.–3. juulini Silverstone'is toimuva hooaja seitsmenda etapiga. Vips asub üldarvestuses seitsmendal kohal.