Poolfinaalis oli Zirk veel 150 meetri vaheajas natuke aeglasem kui hommikuses eelujumises, kuid võimas lõpp tähendas taas uut Eesti rekordit. Oma poolfinaalis oli Zirk kuues ja kokkuvõttes 11. Viimasena viis finaali aeg 1.54,91 ehk eestlasel jäi kaheksa hulka pääsust puudu 0,71 sekundit.

Poolfinaalide kiireim oli ungarlasest suurfavoriit Kristof Milak 1.52,39-ga. Milaki nimel on ka 2019. aastast kehtiv maailmarekord 1.50,73.

Zirk ütles pärast poolfinaalujumist Delfile ja Eesti Päevalehele, et hetkel on üsna vastuolulised tunded.

„Ütleme nii, et natuke segased emotsioonid on. Selle üle saab õnnelik olla, et viisin rekordi uude sekundisse ja ujumine ise oli iseenesest hea, aga eesmärk oli finaali saada ja see jäi kahjuks täitmata,“ sõnas 22-aastane ujuja.

Zirk arvas, et võinuks poolfinaalis ehk natuke kiirem olla, kuid finaalipääsuks vajalikku 0,71 sekundit poleks ta suutnud kärpida.

„Vahest oli seda tänaseks natuke liiga palju [edasipääsuks vajalik aeg 1.54,91]. Kui vaadata eelmise aasta olümpiamänge ja võrrelda neid poolfinaali aegu tänasega, siis olid täna ikka väga kiired poolfinaalid. Mõne kümnendiku oleks ehk saanud veel kiiremini, kuid see oli ikkagi päris maksimumilähedane ujumine,“ arutles Zirk.

Zirk lisas, et nii hommikune eelujumine kui poolfinaal tulid tehniliselt päris võrdselt välja. „Kui vaheaegu võrrelda, siis olid esimesed 150 meetrit peaaegu identsed, viimase 50 meetriga suutsin selle vahe teha ja olla pool sekundit kiirem. Hommikul panin ka täiega, õhtul üritasin väikseid vigu parandada. Natuke muutsin taktikat ja sellest tuli ka veidi kiirem aeg. Mingit väsimust ma õhtul ei tundnud,“ ütles ta.

Hommikuses eelujumises oli Zirk saanud ajaks 1.56,13. Enne tänast kuulus Eesti rekord Zirgile 1.56,63-ga, mille ta ujus mullu mais samuti Budapestis, kui seal toimusid Euroopa meistrivõistlused.

Tulemused