„Kui te küsite minult, kas ma olen kunagi Reali treeningul purjus olnud: jah! Ma jõin kohvi, et hingeõhust lõhnad eemaldada, ja võtsin parfüümivanne,“ rääkis 41-aastane eksjalgpallur telekanali EPTV saates „Ressaca“, vahendab Goal.com.

„See oli minu kui professionaalse jalgpalluri jaoks lihtne. Ma ei pidanud endale jooke ostma. Inimesed olid väga lahked sulle restoranis kõike tasuta andma.“

Cicinho lahkus Realist 2007. aastal AS Romasse, jätkates joomist ka seal. „Hakkasin jooma peale treeningut. Käisin füsioteraapias, tulin koju kell 14–14.30 ning lõpetasin joomise kell 4 hommikul.

„Alati kui ma Roma treeningule purjus peaga ilmusin, said treenerid sellest aru. Ma rikkusin sellega oma maine.“

„Proovisin esimest korda alkoholi 13-aastaselt ega saanud kunagi pidama,“ lisas Cicinho.

Esimest korda rääkis Cicinho avalikult oma võitlusest alkoholismiga 2012. aastal, tunnistades, et oli sportlaskarjääri ajal kõva jooja ja suitsetaja ning oleks ilmselt ka narkootikume teinud, kui see dopingureeglite järgi lubatud oleks. 2016. aastal tunnistas ta, et tegi kaks pakki sigarette päevas.

Aastatel 2005–2006 pidas Cicinho Brasiilia koondise eest 15 kohtumist. Madridi Realiga tuli ta 2007. aastal Hispaania meistriks ning AS Romaga võitis järgmisel aastal Itaalia karika.