Haddad Maia võitis eile teise muruturniiri järjest, jäädes löömatuks Birminghami WTA 250 turniiril. Finaalis sai ta pärast 5:4 eduseisu haaramist loobumisvõidu hiinlannalt Shuai Zhangilt (WTA 41.).

„Kurb, et ta matši lõpuni ei saanud pidada. Pole lihtne mängida kaks matši järjest mõnetunnise vahega. Ta on suurepärane mängija suur võitleja, ta tõrjus hästi ja tegi palju häid asju. Üritasin endast parima anda, kuigi olin ka ise päris väsinud,“ rääkis Haddad Maia.

Kuna laupäeval kallas Birminghamis vihma, peeti mõlemad poolfinaalid pühapäeval. Haddad Maia sai tulemusega 6:3, 2:6, 6:4 jagu Simona Halepist (WTA 19.), Zhang alistas 4:6, 6:1, 7:6 (5) teise rumeenlanna Sorana Cirstea (WTA 32.).

Üle-eelmisel nädalal sai Haddad Maiast esimene brasiillane, kes üldse mõnel muruturniiril on võidutsenud. Nottinghami turniiri finaalis oli ta kolmes setis parem ameeriklasest Alison Riske'ist.

WTA 500 turniiri Berliinis võitis tuneeslanna Ons Jabeur (WTA 3.), kes finaalis 6:3, 2:1 eduseisus olles sai loobumisvõidu šveitslannalt Belinda Bencicilt (WTA 17.). Jabeurile oli see karjääri kolmas WTA turniirivõit.