Mullu MK-etapi võitnud, EM-il pronksi kaela saanud ja Tokyo olümpiamängudel kuuendaks tulnud neljapaadi kohal olid hooaja lõpus küsimärgid. Korraks oli õhus isegi võimalus, et kõik sõitjad võivad karjääri lõpetada.

Lõpuks otsustas Jüri-Mikk Udam keskenduda põhitööle, Kaspar Taimsoo võttis sihiks ühepaadi, kuid vanameistrid Tõnu Endrekson ja Allar Raja jäid truuks neljapaadile. Nende asemele tulid 25-aastane Johann Poolak ja 22-aastane Mikhail Kushteyn. Nüüd tehti uues koosluses esimene start. Tulemuseks on Poznańi MK-etapi teine koht, mis lubab seada korralikke sihte ka hooaja tähtsamateks sõitudeks.

„Olime tegelikult ju autsaiderid. Klopsisime kevadel paadi kokku ja nüüd tulime ju alles esimest korda võistlema. Pärast eelsõitu tegime mõne korrektiivi. Noored õppisid kiiret sõitu tegema. Vahesõit oligi juba palju kiirem. Finaalis olid keerulised küljetuule olud. Meil rajaga küll vedas, kuid ikka oli päris palju ukerdamist ja roolimist. Kõrvale vaadates tundus, et teised ei saa ka hakkama. Sellega tuli adrenaliini muudkui juurde. Lõpuks õnnestus hõbemedal koju tuua,“ sõnas Raja pärast finaali.

Uus põlvkond jaksab

25-aastase Poolaku ja 22-aastase Kushteyni jaoks oli see esimene kord MK-sarjas poodiumile jõuda. „Noorte meeste üle on väga hea meel, nad on mitu talve kõvasti panustanud. Me ise teame, et tegelikult meil on materjali. Nüüd saime muule üldsusele ka näidata, et peale tulev põlvkond võib hästi sõuda,“ lisas kolmapäeval 39-aastaseks saav Raja.

43-aastase Endreksoni sõnul sobib talle koostöö Poolaku ja Kushteyniga väga hästi. „Noored mehed motiveerivad, see on äge. Kui kõik tahavad kõvasti teha, siis mina ei saa ka piduriks hakata. Nemad tahavad õppida ja meie [Allariga] õpime ka. Kõik peavad ühise panuse andma. Vanas asjas ei saa kinni olla,“ tunnistas Endrekson.

Kaspar Taimsoo sai koos sõbra sakslase Stephan Krügeriga kahepaadil kümnenda koha, Ander Koppel ja Elar Loot lõpetasid kergekaalu kahepaatide konkurentsis 12. positsioonil.

Hooaja kolmas MK-etapp sõidetakse 8.–10. juulini Luzernis. EM on kavas 11.–14. augustini Münchenis ja MM 18.–25. septembrini Račices.

SÕUDMINE

Neljapaadi A-finaal

1. Hiina 5.58,44

2. Eesti 6.00,18

3. Poola 6.00,44

4. Holland 6.02,42

5. Šveits 6.05,85

6. Tšehhi 6.08,22