Kvalifikatsioonis kindla võidu võtnud Verstappenile järgnes suurüllatuse valmistanud vanameister Fernando Alonso (Alpine). 40-aastane hispaanlane oli viimati esiritta pääsenud 2012. aastal Saksamaal, kui sõitis veel Ferrariga.

„See on hea tunne. Terve nädalavahetus on hästi läinud. Auto oli täna väga äge,“ kommenteeris kahekordne maailmameister Alonso võistluse järel teleintervjuus.

Vihmastes oludes peetud ajasõidus oli kolmas Carlos Sainz Jr (Ferrari) ja neljas Lewis Hamilton (Mercedes). Viienda ja kuuenda kohaga üllatasid Haasi sõitjad Kevin Magnussen ja Mick Schumacher, tehes hooaja parima kvalifikatsioonisõidu.

Esikümne lõpetasid Esteban Ocon (Alpine), George Russell (Mercedes), Daniel Ricciardo (McLaren) ja Zhou Guanyu (Alfa Romeo).

Verstappeni suur rivaal Charles Leclerc (Ferrari) alustab põhisõitu alles viimaselt kohalt, sest tema masinal vahetati Montreali etapil jõuallikat.

MM-sarja üldarvestuses on Leclerc 116 punktiga kolmandal kohal. Verstappenil on 150 ja tema tiimikaaslasel Sergio Perezil, kes oli kvalifikatsioonis alles 13., 129 punkti.

Kanada GP algab täna õhtul kell 21.

Kvalifikatsiooni tulemused:

Stardirivi: