Johnsonile kirjutas 6-aastane Ilja Kostuševitš, kes kaotas Mariupoli pommirünnakus mõlemad oma vanemad. Vabatahtlikud suutsid poisi päästa ja ta elab praegu Slovjanskis koos kohaliku perekonnaga.

Kui hiljuti kirjutas Johnson avaliku kirja Ukraina lastele, siis Kostuševitš otsustas peaministrile vastata. Ta kirjutas: „Kallis Boris Johnson! Ma tahan, et sõda lõppeks varem, et rohkem inimesi ei sureks. Tahan mängida jalgpalli oma kodulinnas Mariupolis. Ma ei taha, et ükski laps peaks maailmas sõtta minema. Tervitan kõiki lapsi Suurbritannias, tänan teid meie aitamise eest. Me võidame! Mul on kass nimega Frosja. Saadan teile Ukraina lipu, mille joonistasin. Tugevalt kallistades, Ilja, 6 aastane.“

Kostuševitši kirja sisu avalikustas Ukraina jalgpallimeeskond Donetski Šahtar, mille juhte oli poiss spetsiaalselt palunud, et tema kiri kohale toimetataks. Palve oli suunatud konkreetselt klubi jalgpallijuhile, horvaadile Darijo Srnale, kes mängis suurema osa oma karjäärist Šahtari ridades.

Donetski tippklubi veebisaidi andmetel võttis Srna palvet väga tõsiselt. „Lõppude lõpuks ei saa lapsele, kes on nii palju üle elanud, tema palve täitmisest keelduda,“ ütles Srna.

Endine jalgpallitäht lisas: „Poisi adopteerinud perekond on lihtsalt suurepärane. Nad andsid lapsele praktiliselt uue elu. Tahan neid selle eest väga tänada!“

Jaga
Kommentaarid