Nimelt sadas võistluse ajal kõvasti vihma ning kui Duplantis läks ründama kõrgust 5.92, olid kohtunikud tõukekasti kuivatamise järel sinna käterätiku unustanud. Rootslase katsest ei tulnud midagi välja, kuid ta suutis teiba otsa rippuma jääda ja õnnelikult maanduda.

Iltalehti kergejõustikueksperdi Arto Bryggare sõnul oli tegemist eluohtliku olukorraga.

„Sportlane ei näinud rätikut, kui ta lükkas väga jäiga teiba auku. Teivas käitus hoopis teisiti, sest ei paindunud nii nagu peaks,“ sõnas Bryggare, kiites samas Duplantise suurepärast kehavalitsemist, mis aitas tal karmi kukkumist vältida.

„Kui selles olukorras oleks olnud vähem osav sportlane, oleks ta võinud kukla või jalgadele auku kukkuda. On olnud juhtumeid, kus teivashüppaja jääb halvatuks või saab surma,“ lisas ekspert.

Brüggare lisas, et kuna Duplantis suutis hiljem ületada ka 6.02, näitab see, kui tugeva iseloomuga sportlane ta on. „Duplantis on maailma silmapaistvaim omataoline sportlane,“ rõhutas ta.

Ka Duplantis tunnistas, et olukord võinuks lõppeda väga kurvalt. „See oli väga hirmutav ja ohtlik. Olen lihtsalt õnnelik, et jäin terveks,“ ütles 22-aastane rootslane.

Duplantise ohtlikku katset näeb alltoodud YouTube`i videolt alates avaminuti lõpust: