Esmakordselt Roomas peaväljakul suurte tribüünide ees mängida saanud eestlased alustasid veerandfinaali hästi. Head blokid Tiisaarelt, vastaste servitule alla langenud Nõlvak pidas esiti kenasti normaalselt vastu, juhiti 10:7. Vahe võinuks olla suuremgi, aga siginema hakkas oma vigu. Suhteliselt lühikesed (mõlemad 192 cm), aga väga osavad vastased suutsid seisu viigistada. Otsustav spurt tehti viigiseisul 17:17 – Tiisaar eksis pallingul, seejärel sai Renato kaitses kätte Nõlvaku löögi ja realiseeris ise rünnaku ning siis pani Vitor Felipe Nõlvakule bloki. Hoobilt oli seis 20:17 ja rong selleks geimiks läinud.

Ka teises geimis startisid eestlased hästi (5:2, 7:4, 10:7), aga mängu lõpp vajus ära. Geimi keskel tegid brasiillased taas tõhusa vahespurdi - 4:1 - ega andnud lõpus enam edu käest. Brasiillastel oli selles geimis ka õnne, kokku löödi kolm serviässa võrgutripsust.

Esmakordselt nii kaalukat matši pidanud eestlased eksisid ise vastasest tunduvalt enam. Meie tegime 14, brasiillased 6 viga. Tiisaarel kogunes kahe geimiga kuus serviviga.

„Minu rünnak oleks võinud olla parem,“ ütles Nõlvak kohtumist analüüsides Volley.ee-le. „See, mida suutsin muudes elementides teha, püsida, need õnnestusid hästi, aga rünnakul ma seda täna veel ei leidnud. See on üks koht, mis tuleb ka üles otsida ja võtta kasutusele, siis… siis.. siis saame paremaks!“

Täna tuli kaotus, aga võib vist öelda, et lahkute Roomast võitjatena? „Jah, mina olen nõus!“ oli Nõlvak päri. „Ma ütleksin, et lahkume ikka viiendatena,“ viskas Tiisaar kavalalt nalja. „Aga jah, väga hea turniir,“ võttis Nõlvak asja kokku.

„Eesti võistkond on väga tugev. Neil on hea blokk ja kaitse,“ kiitis 31-aastane Vitor Felipe. „Mul on hea meel näha nende edasi liikumist. Ise tahtsin nautida ja mängida oma parimat mängu, olen praegu nii õnnelik! Olen MMil esimest korda poolfinaalis. Nüüd tahan medalit, annan endast parima. Ja üritan lihtsalt mängu nautida.“

Eestlastele kuulub seega MMil viies koht. Sama saavutuseni on varem kahel korral jõudnud Kristjan Kais ja Rivo Vesik (2005, 2007).

Viienda kohaga tagasid eestlased endale kahe peale 18 000 dollari suuruse boonuse. MM-i võitjapaar teenib 60 000 eurot.

Tänu veerandfinaali ehk kaheksa parema sekka jõudmisele kindlustasid Nõlvak ja Tiisaar endale ka Eesti Olümpiakomitee toetuse järgmiseks kaheks aastaks. Olümpiaalal MM-il kaheksa parema hulka jõudmine tähendab sportlastele B-kategooria toetust, mille puhul on igakuine palgafond 1600 eurot ja ettevalmistustoetus 1400 eurot.

Päeva esimene veerandfinaal oli brasiillaste siseasi. André ja George võitsid Bruno Schmidti ja Saymonit 2:0. Poolfinaalis kohtuvad nad Norra duo Anders Moli ja Christian Sørumiga, kes alistasid brasiillased Alisoni ja Guto 2:0 (21, 13).

Mängu eel:

Võidu korral saaks Indrek Verro hoolealustest läbi aegade esimene Eesti paar, mis on jõudnud MM-il poolfinaali. Tiisaar ja Nõlvak on taganud juba vähemalt viienda koha, sama kohaga lõpetasid aastatel 2005 ja 2007 MM-i ka Kristjan Kais ja Rivo Vesik.

Tiisaarel ja Nõlvakul oli eile lühike tööpäev, kuna ameeriklased Trevor Crabb ja Tri Bourne andsid neile loobumisvõidu. Bourne ütles eile, et paariline tundis end halvasti, väljaanne Volleyballmag kirjutas, et loobumise põhjuseks oli positiivne koroonatest.

Seevastu Vitor Goncalves Felipel (31 a, 192 cm) ja Renato Andrew Lima de Carvalhol (22 a, 192 cm) oli väga tõsine tööpäev. Paolo Nicolai ja Samuele Cottafava võitsid kodupubliku marulisel toetusel brasiillaste vastu avageimi koguni 21:11. Mitte väga võimsad, kui see-eest ääremiselt osavad brasiillased kogusid end ning võitsid järgmised geimid 21:19 ja 15:13.