„Tänaseks olen kevaditi Soomes käinud juba neli korda, mu treener Indrek (Tobreluts - toim) omajagu kauemgi. Suusatajatele see istutamise värk täitsa utoopia polegi, nii mõnigi suusaäss kasutab seda hea treeninguna baasvastupidavuse arendamise eesmärgil, näiteks Iivo Niskanen,“ kirjutas Tomingas iseäralikust treeningmeetodist Topauto blogis.

Tomingase sõnul on puude istutamine raske nii füüsiliselt kui ka vaimselt, sest valmis tuleb olla iga ilmaga ning päevad on pikad. Kevadeti on Indrekule, Susan Külmale ja Tuulile traditsiooniks saanud sõit Soome, et teenida veidi lisaraha metsa istutamise näol. Tuulile ja Susanile on see ettevõtmine lisaks taskuraha teenimise võimalusele saanud oluliseks osaks baasvastupidavuse arendamise osas.

„Tänuvu soosis ilmataat meid igati. Vaid üksikutel päevadel saime tunda õuesoleku pahupoolt. Kui eelnevad aastad on aeg-ajalt sedasi vihma kallanud, et oleme autoga rattakoopani mutta kinni jäänud või saapataldade alla on kogunenud mitmete sentimeetrite paksused savi-mudakihid, siis sel aastal meid sellised probleemid ei kimbutanud. Saime mõnuga tööd teha seniks, kuni jaksu jagus,“ kirjutas Tomingas.

Laskesuusataja kinnitas, et tänaseks on puudeistutamine läbi ning kogu TT Tiim (Soomes olid kohal veel laskesuusataja Robert Heldna ning laskesuusatamise koondise määrdemees Marten Pulles - toim) on alustanud süsteemselt treenimist laskesuusatajatele omastes tingimustes.

„Kõik kevadised testid ja tervisekontrollid on läbitud, kellegil TT tiimist mingeid komplikatsioone trenni mitte tegemiseks ei tuvastatud ja oleme kõik valmis julmalt rügama, sest ees on aasta kõige raskem osa - suvi,“ ütles Tomingas.