39-aastane Dani Alves naasis endise pikaaegse koduklubi Barcelona juurde lõppenud hooaja keskel. Hispaania kõrgliigas sai ta hooaja teisel poolel kirja 14 kohtumist, mille jooksul lõi ühe värava ja jagas kolm resultatiivset söötu.

Hooaja lõppedes sai Alvesist vabaagent. Jalgpalliajakirjaniku Fabrizio Romano teatel soovis brasiillane sõlmida Barcelonaga uue lühiajalise lepingu, et Katari MM-iks end vormis hoida, kuid klubi ei soovinud seda teha.

Kolmapäeva õhtul kinnitas Alves sotsiaalmedias ka ise, et tema aeg klubis on lõppenud. Emotsionaalses postituses tänas ta Barcelonat ja kõiki abilisi suurklubis veedetud aastate eest.

Tiitlite poolest on Alves jalgpallimaailma edukaim mängija, olles profikarjääri jooksul võitnud 46 erinevat karikat. Ta mängis Barcelonas varasemalt aastatel 2008-2016, mille jooksul võitis muu hulgas kuus Hispaania meistritiitlit, kolm Meistrite liigat ja neli Hispaania karikat.

Barcelonast lahkumise järel esindas ta veel Torino Juventust, Pariisi Saint-Germaini ja Sau Paulot. Brasiilia koondise eest on tal kirjas 124 kohtumist ja kaheksa väravat.