Eesti korvpallikoondisega MM-valikmängudeks valmistuv Kullamäe ei soovinud Hispaania meedia väidet, et ta soovib Hispaania esiliigasse kukkunud Burgosest lahkuda, pikemalt kommenteerida. Tema 2020. aastal sõlmitud leping saab läbi järgmisel kevadel.

„See on praegu agendi ja klubi vaheline teema. Mina olen enda arvamuse andnud ja lähiajal selgub, mis sellest saab,“ rääkis Kullamäe ja lisas, et Hispaaniast lahkumise soov vastab tõele.

„Nüüd tuleb leida selline mängukoht, kus ma saaks mängida. Oleme ausad, praegu oli see suhteliselt null. Korvpalli mängitakse selleks, et korvpalli mängida. Tegin seal kümme kuud ära, olen kogemuse võrra rikkam, vaatame edasi. Tuleb leida koht, kus on treeneri ja klubi juhtkonnaga ühine arusaam.“

Kullamäe sai Hispaania kõrgliigas ja FIBA Meistrite liigas platsile harva ning peamiselt siis, kui tema positsiooni mängijad olid vigastatud. Tihti jäi eestlane üldse 12-liikmelisest koosseisust välja ja oli pealtvaataja rollis.

Vorm kõikus

Eesti koondise jaoks on kõige tähtsam, et Kullamäe oleks juuni lõpus ja juuli alguses heas vormis. Põhitegijate seas oli ta üks esimesi, kes koondise treeningutega liitus. Viimati käis ta platsil 14. aprillil.

Kullamäe sõnul oli olukorras, kus ta ei pääsenud isegi Burgose koosseisu, vormi hoidmine keeruline.

„Kui ma ei saanud võimalust – reeglina ei saanud –, möllasin füüsilise ettevalmistuse treeneriga. Aga oli perioode, kus vorm langes. Võid ju joosta ja asju teha, aga kui viis-viie vastu ei saa palju korvpalli mängida, siis on keeruline. Ja kui sain mängida, siis minutid ei olnud väga suured. Need minutid suutsin ära teha, aga mängutunnetusega oli väga raske. Ma ei teadnud kunagi, mis positsioonile ma lähen ja mis ajal ma mängu saan,“ meenutas Kullamäe.

„Mul oli võimalus talvel Hispaaniast välja laenule minna, aga teadsin, et veebruaris, kui ma ei saanud koondisesse tulla, tekib mul Burgoses võimalus rohkem platsile saada. Tegelikult saingi mingid minutid kirja. Võtsin teadlikult otsuse vastu, et proovin Burgoses jätkata,“ lisas ta.

Kullamäe usub, et ta suudaks Hispaania kõrgliiga taseme välja mängida. Aga selleks on vaja enesekindlust ja treeneri usaldust.

„Tuleb enesekindlust hoida, eriti välismaalasena. Kuna liiga tase on nii kõrge ja ma olin sel tasemel esimest aastat, pean endale aru andma, et ole lihtsalt nii, et lähed sinna ja oled tegija. Tuleb mingid etapid läbi käia, kannatada ja siis sinust loodetavasti sirgub mängumees. Kooliraha tuleb maksta igas mängus. Ei öelda ilmaasjata, et Hispaanias on Euroopa tugevaim rahvusliiga,“ lausus Kullamäe.