Kataris peetud mängus jäid normaal- ja lisaajal väravad löömata. Penaltiseeriast väljus võitjana Austraalia tulemusega 5:4. Nende kangelaseks kerkis vahetult enne 11 meetri karistuslööke väravasse vahetatud Andrew Redmayne, kes tõrjus Peruu viimase ehk kuuenda lööja Alex Valera penalti.

Austraalia peatreener Graham Arnold ütles magusa võidu järel, et alles kolmandat korda rahvuskoondist esindanud 33-aastase Redmayne`i väravasuule usaldamine ei olnud keeruline otsus.

„Ta on väga hea penaltite tõrjuja ja ma tegin midagi, mis võis vastaseid vaimselt mõjutada,“ sõnas Arnold. „Tõenäoliselt esitasid nad endale küsimuse: „Miks see tüüp mängu võeti, ta peab olema hea“. See oli ehk 1%-line panus, et Peruu mängijaid mõjutada ja see risk tasus end ära.“

Peruu poolel eksis penaltiseerias ka kolmas lööja Luis Advincula, kes tabas posti, enne seda oli austraallastest eksinud Martin Boyle.

Austraalia pääses MMile viiendat korda järjest. Aasta lõpus Kataris peetaval finaalturniiril kuuluvad nad D-alagruppi koos Prantsusmaa, Taani ja Tuneesiaga.

MM-finaalturniiri viimane osaleja selgub täna õhtul, kui vastamisi lähevad Costa Rica ja Uus-Meremaa.