Sündmustevaesel avapoolajal oli kõige ohtlikum olukord Albaanial, kui Gacomo Vrioni pääses värava esisel peaga löögile, kuid pall lendas meie õnneks üle värava. Mõned minutid hiljem oli karistuslöögijärgses olukorras ohtlik Markus Soomets, kuid ka see pall ei jõudnud värava raamidesse.

Teise poolaja alustuseks tegi kodumeeskond kolm vahetust ja seejärel tekkis meie värava all mitu teravat momenti. Puurivaht Matvei Igonen tegi kaks head tõrjet, neist ühe albaanlaste karistuslöögi järel.

Eesti esimene tõsiselt ohtlik olukord sündis 60. minutil, kui vahetusest sekkunud Ken Kallaste tsenderdus leidis Markus Poomi, kelle pealöök läks meetri jagu väravast mööda.

Veerand tundi enne lõppu leidis Poomi 40 meetrilt antud karistuslöök Rasmus Peetsoni, kes sai samuti peaga ohtlikult löögile, ent ka see pall vuhises mööda.

Lõpuminutitel sai Eesti koondise eest debüüdi teha alles 18-aastane poolkaitsja Rocco Robert Shein.

Üldse jäid pealelöögid Albaania kasuks 13:5 (sealjuures raamidesse 2:0). Palli valdamine oli 57 vs 43% kodumeeskonna kasuks.

Eesti tänane algkoosseis: Igonen, Lukka, Paskotši, Kuusk, Peetson, Puri, Soomets, Miller, Poom, Sorga, Zenjov.

Eesti oli juunikuises koondiseaknas seni pidanud kolm kohtumist. Rahvuste liiga D-divisjonis alistasid eestlased koduväljakul San Marino 2:0 ja võõrsil Malta 2:1. Hispaanias peetud maavõistlusmängus jäädi Argentinale alla 0:5.

Rahvuste liiga B-divisjonis mängiv Albaania oli juunikuus seni pidanud kaks matši. Esmalt viigistati võõrsil Islandiga 1:1 ja seejärel kaotati koduväljakul Iisraelile 1:2.

Nii Eesti kui ka Albaania olid andnud tänaseks matšiks mitmele põhimehele juba puhkust. Neljamängulise seeria kolmes esimeses mängus kaasa teinud mängijatest ei teinud eestlastel erinevatel põhjustel kaasa Konstantin Vassiljev, Karol Mets, Mattias Käit, Joonas Tamm, Henri Anier ja Karl Jakob Hein.

Eesti koondist ootavad järgmised kohtumised ees septembrikuus, kui Rahvuste liigas kohtutakse esmalt 23. septembril võõrsil San Marinoga ning seejärel 26. septembril A. Le Coq Arenal Maltaga.

„Meid ootab ees tähtis kohtumine ja võtame seda tõsiselt. Hea esitus on meeskonna ja mängijate jaoks väga oluline. Albaania ridades on rohkesti individuaalselt meisterlikke jalgpallureid. Tahan näha, et meie kaitsemäng oleks ühtne ning kasutaksime üleminekuvõimalused ära targalt ja täpselt. Muidugi proovime ka palli hoida ja oma mängu ehitada,“ sõnas Eesti koondise peatreener Häberli mängueelsel pressikonverentsil Soccernet.ee’le.

Eesti ja Albaania on omavahel kohtunud seni kolmel korral. 2003. aastal Tiranas peetud maavõistluskohtumise võitis Albaania 2:0. 2004. aastal Tallinnas toimunud maavõistlusmäng lõppes 1:1 viigiga. Eestlaste värava lõi Kristen Viikmäe. 2009. aastal mängiti Tallinnas veel ka 0:0 viiki.