Northugi sõnul on asjal kaks tahku: „On igati tavapärane, et sporti üritatakse teistest asjadest lahus hoida, aga kuna Venemaa sportlased kuuluvad ka armee koosseisu, siis tuleb seda kindlasti arvesse võtta. Asja teiselt poolt vaadates on see muidugi suusatamise jaoks halb, et venelased osaleda ei saa. Aga lõppude lõpuks pole see midagi isiklikku, vaid lihtsalt signaal, mis tuli edasi anda. Igal asjal on tagajärjed,“ rääkis suusataja kodumaisele väljaandele VG.

Kindlasti ei soovi ma võistlustel näha Venemaa lippe ega nende sportlasi seda kandmas. Ometi ma suhtlen mõnede Vene koondislastega, kes inglise keelt oskavad ja nad on minuga alati sõbralikud olnud. Seega pole võibolla kõige viisakam öelda, et ma ei taha neid enam suusaradadel näha. Ometi tunduvad dopingujutud, millest ennist venelastega omavahel rääkisime, selle praeguse olukorra valguses täiesti tühised,“ lisas Northug.

26-aastase Even Northugi karjääri tipphetkeks on senimaani jäänud möödunud aastal võidetud Dresdeni MK-etapi paarissprint.