„Nägin rahvusvahelise judoliidu ametlikul kodulehel, et Venemaalt pärit sportlased on registreerunud Ulaanbaatari turniirile ja saavad osaleda neutraalse sportlase staatuses (liidu lipu all). Tuletan meelde, et enne seda ma juba kirjutasin, et sport ei saa poliitilistest teemadest kõrvale jääda, eriti mis puudutab sõda. Ukrainlased on valmis boikoteerima judo eliitturniire. Rahvusvaheline alaliit andis venelastele alla,“ teatas Zantaraia sotsiaalmeedias.

34-aastane ukrainlane lisas, et kui alaliit koheselt oma otsust ei muuda, loovutab ta 2009. aastal võidetud maailmameistritiitli.

„Seetõttu tahan edasi anda minu jaoks nii olulise sõnumi: kui Venemaa sportlased saavad turniiril osaleda, siis loobun ametlikult kõigist oma tiitlitest ja maailmameistritiitlist! Olen väga nördinud, et minu armastatud spordiala, mis rõhutab alati rahu, ühtsuse ja sõpruse väärtusi, toetab nüüd passiivselt Ukraina sõda. Ma ei saa jääda kõrvale, ma tahan, et kõik teaksid, et turniirile registreerumise ajal sureb Ukrainas iga päev sadu inimesi, tuhanded elavad igapäevaste mürskude ja plahvatuste all,“ rõhutas Zantaraia.

Ulaanbaatari võistlus algab 24. juunil.

Jaga
Kommentaarid