Eestlaste järgmiseks vastaseks oon Maroko duo Mohamed Abicha (42) ja Oussama El Azhari (23).

Kui Tiisaar ja Nõlvak võitsid eilses avamängus mehhiklasi 2:1, siis Maroko võrkpallurid said Hollandi tipp-paari Alexander Brouweri ja Robert Meeuwseni käest vaid 11 ja 9 punkti.

Kui palju Maroko vastu eeltööd teete? „Eeltööd teeme ikka, aga meie eeltöö on natuke teistsugune,“ selgitas Nõlvaku ja Tiisaare treener Indrek Verro, kirjutab Volley.ee. „Me ei analüüsi nende mängu, meil on vaja enda asjad paika saada. Nagu ka see mäng näitas, siis natuke on vaja joondatust paika saada just enda mängus. Kui see paigas, on kõik väga hästi.“

Avamängus sunniti eelkõige eksima 23-aastane Miguel Sarabia, kogenud 35-aastane blokimees Juan Virgen tegutses stabiilsemalt ning kimbutas meie mehi kohati hea serviga.

„Eksimusi Sarabial tõesti tuli, aga tegelikult meie mänguplaan ei ole see, et võtame alati ühe mehe ette,“ avaldas Verro. „Me hoiamegi mängu kaardid hästi avatud. See tekitab vastases tegelikult probleeme, aga see ei tähenda seda, et me vahepeal ei pane pikemalt ühe mängija peale. See olenebki situatsioonist. Antud juhul oli situatsioon tõesti selline, et see noorem mängija sai oma närvid proovile panna.“

Eesti võitis avageimi 21:12, kaotas tasavägise teise 24:26 ja võitis kolmanda 15:11. „Mänguga on natuke keeruline rahule jääda. Kui võtta kogu mäng kokku, siis seal oli palju selliseid momente, mis näitasid arengut, aga palju oli ka selliseid momente, mis olid ajast pool aastat või aasta tagasi,“ kommenteeris Verro.

Natuke oli täna tunda MM-i avamängu pinget ja ehk soosikukoormatki, veidike segas kaarte tugev tuul. „Rolli mängis jah natuke ka tuul, mis muudab mängu ettearvamatuks ja tekitab ebastabiilse pinnase. Aga tulemusega olen väga rahul. Kokkuvõttes oli väga palju häid momente. Ilusasti tulid tagasi, hoidsid oma asjad ära, nii palju, kui täpselt oli vaja. Selles mõttes igati korralik,“ jagas Verro hoolealustele kiidusõnu.

Kas kindlalt võidetud avageimis oli eestlaste enda mäng paigas? „Ei ütleks… Kui punktide seisukohalt võtta, siis ju küll, aga Mardi ja Kusti mäng peaks olema selline, nagu oli Jurmalas veerandfinaalis hollandlastega – kergus ja vabadus on see, mida otsime. Tulemuse poole pealt oli esimene geim super. Sai kõik maha löödud, aga natuke oli sellist kangutamise maiku,“ kommenteeris treener.

42-aastane ja 193-sentimeetrine Mohamed Abicha ning temast 19 aastat noorem ja kaks sentimeetrit pikem Oussama El Azhari polegi vähemalt FIVB-i turniiridel varem koos mänginud. Mõlemad mehed leiab maailma edetabelis jagamas 144. kohta, aga koos teiste partneritega. Abicha mängis Zouheir El Graouiga ka Tokyo olümpial, kuid kõik kolm matši kaotati kindlalt ega võidetud ühtegi geimi. El Azhari lööb kaasa ka saalivõrkpallis, ta esindab nurgaründajana Ungari klubi Kaposvari Röplabdat.

Eestlaste kohtumine marokolastega algab laupäeval kell 12, otsepilti näeb nii Volleyballworld.TV kui Viaplay vahendusel.