Vassiljev lõpetas sellega koondises pika väravapõua. Keskväljamaestro sahistas enne eilset viimati Eesti särgis võrku 2019. aasta 8. juunil Põhja-Iirimaa vastu ehk Malta mängu alguseks oli sellest möödunud täpselt kolm aastat ja üks päev.

Ühtlasi oli Malta kohtumine Vassiljevile koondisesärgis 142. matšiks. Eesti koondise kõigi aegade edetabelis on ta Marko Kristalist maas nüüd vaid ühe mänguga. Kristaliga on tal võimalus ühele pulgale tõusta 13. juunil, kui Eesti läheb maavõistlusmängus vastamisi Albaaniaga.

Rekordinternatsionaal Martin Reim jääb veel aga kaugele. Tema pääses aastatel 1992-2009 Eesti koondise särgis väljakule 157-l korral. Tegevmängijatest mahub edetabelis esiviisikusse veel Ragnar Klavan, kes hoiab 129 koondisemänguga viiendat kohta.

Kõigi aegade väravalööjate edetabelis on Vassiljevi arvel nüüdseks 26 tabamust, millega ta hoiab kolmandat kohta. Indrek Zelinskist jääb ta maha vaid ühe, Andres Operist aga 12 väravaga.

Eestlaste võiduvärava löönud Henri Anier jõudis esiviisiku kannule. Eilne tabamus oli talle koondises 18., millega ta püsib endiselt kuuendal positsioonil, aga Richard Kuremaa on ühe värava kaugusel. Väravaküttide edetabelis neljandat kohta hoidva Eduard Ellmann-Eelma arvele jäi 21 väravat.

Henri Anier (nr 8) lõi koondisekarjääri 18. värava. Sellest enamat on Eesti koondises suutnud viis meest.

Anieri tabamuse pühendas koondis keskkaitsjale Joonas Tammele, kes sõprusmängust Argentinaga perekondlikel põhjustel eemale jäi. Nimelt sai Tamm vahepeal esimest korda isaks.

Värav pühendati just Tammele ja tema perekonnale, kui tabamust tähistades imiteerisid väljakumängijaid imiku süles hoidmist. „Kogu meeskonnal on Joonase ja tema pere üle hea meel,“ rääkis Anier. „Müts maha kõikide naiste ees! Sünnitus läks hästi, nüüd on neil armas pisipere. See on Joonase auks.“