Ecuador lõpetas Lõuna-Ameerika valiksarja Brasiilia, Argentina ja Uruguay järel neljanda kohaga ning tagas sellega MM-pääsme. Valiksarja lõppedes hakkas aga Tšiili poolt tulema süüdistusi, et Ecuador kasutas valiksarjas mängijat, kes ei tohiks neid üldse esindada.

Tšiili lõpetas valiksarja seitsmendana, kuid praegu on just nemad suurimad soosikud saamaks endale MM-pääse, mis praegu kuulub veel Ecuadorile.

Küsimus on Ecuadori koondise kaitsemängijas Byron Castillos. Ecuadori koondise andmetel on ta sündinud 1998. aastal Ecuadori linnas General Villamil Playas, kuid Tšiili jalgpalli liitu esindavate advokaatide sõnul on Castillo sündinud aga 1995. aastal Kolumbia linnas Tumacos.

Mundo Deportivo teatel ongi nüüd FIFA-l piisavalt andmeid, et Ecuador MM-ilt välja heita. Vastavalt reeglitele peaks Ecuador saama nendes mängudes, kus Castillo väljakule jooksis, 0 : 3 kaotuse. Kui sellised korrektiivid sisse viia, siis tõuseks Lõuna-Ameerika valiksarja seitsmendana lõpetanud Tšiili neljandaks ja pääseks MM-ile.

Mundo Deportivo teatel on aktiviseerunud ka Itaalia jalgpalli liit, kes sooviks Ecuadorilt ära võetavat kohta hoopis endale saada. Nende lootus põhineb asjaolul, et Itaalia on FIFA edetabelis kõrgeima asetusega riik, kes ei pääsenud tänavusele MM-ile.

Väljaande teatel pidi FIFA otsuse avalikuks tegema lähipäevadel.

Ecuador loositi MM-iks A-alagruppi, kuhu kuuluvad veel Katar, Senegal ja Holland.