Hagejad, kelle seas on olümpiavõitjad Simone Biles, Aly Raisman ja McKayla Maroney, väidavad, et FBI on aegade jooksul teinud Nassari juhtumi uurimises tõsiseid vigu, kuigi oleks võinud juba 2015. aastal tema tegevusele lõpu teha.

Võimlejaid kannustab kohtusse pöörduma USA justiitsministeeriumi eelmisel aastal avaldatud raport, mis andis FBI tegevusele Nassari juhtumis hävitava hinnangu, leides, et föderaalne juurdlusbüroo on teinud mitmeid valearvestusi ning osasid ahistamisepisoode lausa kinni mätsinud.

Nassari juurdlustoimik avati juba 2015. aastal, kuid tema tegudele pandi piir rohkem kui aasta hiljem.

„Mind ja mu kaasohvreid reedeti kõikide institutsioonide poolt, kes meid pidid kaitstma – USA olümpiakomitee, USA võimlemisliit, FBI ja nüüd justiitsministeerium,“ ütles Maroney pressiteates. „On selge, et ainus tee õigluse ja paranemise suunas on juriidiline protsess.“

USA justiitsministeerium kaalus ka ise kahe FBI agendi kohtusse kaebamist, kuid otsustas seda kaks nädalat tagasi siiski mitte teha.

Hagejad nõuavad FBI-lt erinevaid kahjutasusid, mille kogusumma ületab 1 miljardi dollari piiri. Seaduse järgi on FBI-l aega süüdistustele vastata kuus kuud, enne kui asi kohtusse jõuab.