Viiest geimist oli ühepoolne vaid esimene, mille Rootsi suuresti tänu oma superstaari, värske Meistrite liiga võitja Isabelle Haaki vägevale serviseeriale (7 punkti järjest) 25:12 võitis. Teist geimi pääses kümne punktiga (18:8) juhtima Eesti ning kuigi Rootsi 21:21 peal viigistas, suutis kodunaiskond geimi lõpu enda kasuks kallutada 25:23.

Kolmandas geimis juhtis Eesti kõige rohkem viie punktiga ning võitis selle 25:23. Neljas geim kuulus rootslannadele 25:22. Otsustavas geimis läks Rootsi oma teed pärast 10:10 viigiseisu ja võitis selle 15:11. Üheksa punkti tõi Rootsile viiendas geimis Haak, kes oli ka üleplatsinaine 36 punktiga (+25, rünnak 52%).

Haaki kõrval tõi 18 punkti Alexandra Lazic (+10) ja 10 punkti Jonna Wassefaller (+6, rünnak 57%). Rootsi koondise vastuvõtt oli 42% ja rünnak 40%. Servist said külalised 8, blokist 13 punkti.

Eesti resultatiivseimana tõi Kertu Laak 26 punkti (+16, rünnak 39%), Kristiine Miilen toetas teda 10 punktiga (+1). Serviässasid lõid eestlnanad 4, blokist saadi 7 punkti. Vastuvõtt oli Eestil 40%, rünnak 31%.

Rootsiga kohtutakse uuesti juba pühapäeval võõrsil.

Tabeliseis: 1. Rootsi 9 punkti, 2. Portugal 7, 3. Sloveenia 5, 4. Eesti 6, 5. Luksemburg 0.

Hõbeliiga finaalturniirile pääsevad alagrupi kaks paremat.

Abitreener Toobal: oleme tunnustust väärt, et asja nii kaugele ajasime

2:3 kaotused on Eesti pidanud selles alagrupis vastu võtma juba ka Sloveenialt ja Portugalilt. Kas võistkonda kammitseb viienda geimi needus?

„Ei usu. Oleme praegu tunnustust väärt, et asja nii kaugele ajasime. Platsil oli väga nooruke libero (16-aastane Janelle Leenurm) ja väga noor sidemängija (17-aastane Häli Vahula). Kui põhikoosseisus kaks muudatust teha, siis on raske, aga tulime sellest olukorrastr välja. Me ei saa midagi taga nutta. Selge see, et Rootsi oli favoriit ja võttis lõpuks oma. Aga see, kuidas me võitlesime, oli väga okei. Punkt nende vastu on väga korralik tulemus. Loomulikult oleks tahtnud i-le täpi peale panna,“ kommenteeris Eesti koondise abitreener Andres Toobal.

„Avageimis õnnestus neil kõik ning nähti ühte väga pikka serviseeriat. Meie võibolla natuke värisesime, aga saime siis kammitsatest üle. Pärast seda väikest sahmakat saime juba mängu sisse.“

Isabelle Haaki vastu tehtud plaanist rääkides ütles Toobal: „Ta tõi palju punkte, aga me panime ta ka vigu tegema. Ega neil ka kõik asjad ei klappinud ning ta hakkab hooajast ära väsima. Tänu sellele, et me ise teatud taktikalised nüansid ära kasutasime, ei saanud ta nii palju tõsteid, kui sidemängija oleks tahtnud talle lasta. Meie taktika töötas. Aga sellise klassiga mängijal on alati üks käik varuks, seekord kasutas ta selle viiendas geimis ära.“

Mida sellest mängust positiivsena kaasa võtta? „Loomulikult julguse. Ei ole vahet, kes vastas on, suudame mängida kõigi vastu, kui võitleme ja peame oma taktikalistest asjadest kinni. Mis muud, kui julgelt edasi. Lähme väikeste sammudega paremaks. Ainult edasi!“

Vaata ka videointervjuud Kertu Laakiga!