Et mehi on registreerunud 28 paari, peetakse reedel ka kvalifikatsioon, kust pääseb alagrupiturniirile ehk 16 sekka neli paari. Naisi on kirjas 12 paari.

Alagrupiturniir peetakse laupäeval, 11. juunil, samuti veerandfinaalid. Pühapäeval, 12. juunil mängitakse poolfinaalid ja medalimängud.

Naistest on favoriitidena kohal ka meie esipaar Heleene Hollas – Liisa Soomets, kes said äsja Klaipeda MK-etapil neljanda koha. Neile pakuvad konkurentsi sel suvel uute paarilistega mängivad Maret Kuuse – Laura-Liisa Maiste, Marie Pohlak – Mari Loorman, Annemar Neiland – Merike Errit ning noorematest mängijatest Marily Lass – Kätriin Põld ning Salme Adeele Hollas – Liisa Põldma. Ehk sekkub kõrgesse mängu ka mõni üllataja.

Meestest meie esipaari Kusti Nõlvakut ja Mart Tiisaart kohal pole, sest nemad alustavad 10. juunil rannavolle MMi. Nii pole meeste arvestuses ka üht kindlat favoriiti. Kindlasti tahavad kõrgete kohtade eest võidelda sügisest koos treenivad Dmitri Korotkov ja Jaan Rebel, kohal on ka eelmisel aastal Eesti meistriks tulnud vanameister Argo Arak, kes püüab nüüd edu saavutada Karl Rinaldoga.

Mullu Arakuga koos meistritiitlini jõudnud Urmas Piik mängib seekord Siim Ennemuistiga, Kaspar Pomerants taaskord koos Rauno Tammega ja Kaarel Pomerants Jarmo Neuhausiga. Karl Jaani jahib kõrget kohta koos Ragnar Pähnaga. Kohal on ka kolm paari Lätist.

Võistluste süsteem

Alagrupis mängitakse üldjuhul nn teisendatud alagrupiturniiri reeglitega ehk esimeses ringis kohtuvad reitingu 1 vs 4 ja 2 vs 3, teises ringis kohtuvad omavahel esimese kohtumise võitjad (V1 vs V2) ning esimese kohtumise kaotajad (K1 vs K2). Alagrupi võitja saab koha veerandfinaalis. V1 vs V2 kohtumise kaotaja (alagrupi teine koht) ja K1 vs K2 kohtumise võitja (alagrupi kolmas koht) saavad koha ⅛-finaalis. K1 vs K2 kohtumise kaotaja saab alagrupis 4. koha ning jääb turniiril kokkuvõttes jagama 13.-16. kohta. Pärast alagrupiturniiri mängitakse 12 võistkonna play-off.

Iga turniiri auhinnafond (summa summarum = 1350€) jaguneb järgnevalt: 1. koht – 48,1% ehk 650€, 2. koht – 33.3% ehk 450€, 3. koht – 18,5% ehk 250€. Auhinnafond on ühesugune nii meeste turniirile kui ka naiste turniirile. Kui turniiril osaleb vähem kui 12 võistkonda, võivad korraldajad vähendada auhinnafondi ja/või autasustatavate võistkondade arvu.

Karikasarja üldvõitja selgitatakse 06. – 07. augustil toimuval karikavõistluste finaalturniiril.

Kiirkasiino rannavolle suvetuur 2022 etapid:

11.–12. juunil Rakveres ŠKODA RAKVERE Cup
18.–19. juunil Tartus JAZZ PESULAD Cup
2.-3. juulil Võrus LECLERC BABY Cup
23.–24. juulil Kloogarannas Mati Vetevoolu mälestusturniir
30.–31. juulil – Haven Kakumäe Optibet rannaareenil CREDITEA/TERAS BEACH Cup
6.–7. augustil Paides TARISTON Cup