Üks väga selge positiivne areng on juba toimunud. Üldjuhul on Eesti naistel puudu jäänud füüsisest ja agressiivusest. Jutt käib eelkõige saalikorvpallist, kus Eesti koondisel oli ametlikes mängudes seitsme aasta pikkune võidupõud, mis lõpetati alles 2021. aasta novembris.

3x3 naiskonnal, kuhu nädalavahetusel Rumeenias peetud EM-valikturniiril kuulusid Marie Anette Sepp, Johanna Eliise Teder, Kadri-Ann Lass ja Annika Köster, selliseid probleeme polnud. Nii veerandfinaalis Ungariga kui ka poolfinaalis Lätiga pandi oma paremus maksma lisaajal. See näitab, et otsustavatel hetkedel suudeti vastastest väsimuse ja kõrge pulsi kiuste pisut targemini tegutseda.

„Tegime alates mai algusest peale päris agressiivset ja intensiivset trenni,” rääkis peatreener Siim Raudla. „Üritasime treeningutel teha kõik olukorrad võimalikult mänguliseks. Ja olen nõus, et Eesti naiste saalikorvpallist agressiivsust väga välja ei kiirga. Nüüd füüsise taha midagi ei jäänud. See on aastatepikkuse järjepideva töö tulemus.”

Raudla sõnul pole Eesti naiste korvpallis üheski vanuseklassis kandepinnaga hiilata. Sisemist konkurentsi napib ning seega tuleb Raudlal ja Priit Venel treeningutel kõik nipid mängu panna.