Mõlemad tiimid on finaalis viigis 1 : 1 ja järgmises, 9. juuni mängus selgub, kes läheb seeriat juhtima. OlyBeti spordiennustusportaal näitab kergelt suuremat võiduvõimalust Bostonile koefitsiendiga 1,67. Mänguennustus on siiski pigem tasavägine ning vastase koefitsiendiks 2,30. Mõlemad tiimid on tippvormis ja NBA finaalides on kõik võimalik.

Põhihooaja lõppedes ei olnud kumbki tiim oma konverentsi liigatabeli esimene

Põhihooaja lõppedes ei olnud kumbki finaalis olev tiim oma konverentsi liigatabelis esimesel kohal. Läänekonverentsis oli võitjaks Phoenix Suns, seda hooaja tõelise üllatajana – klubi lõpetas tavahooaja 64 võidu ja ainult 14 kaotusega. Golden State Warriors asetus kolmandaks, võites 53 ning kaotades 29 mängu.

Idakonverentsis lõpetas esimesena Miami Heat, kogudes enda kätte 53 võitu ja 29 kaotust, ning Boston Celtics järgnes teisel kohal 51 võidu ja 31 kaotusega.

Bostoni karm teekond finaali

Play-off'i esimeses raundis seisis Boston Celtics vastamisi Brooklyn Netsi supertiimiga, sealhulgas staarduoga Kevin Durant ja Kyrie Irving. Irvingut nägi küll sel hooajal rohkem väljaku kõrval ja tavariietes. Ent esimeses raundis toimis Boston meeskonnana ideaalselt, olles Brooklynist üle seeriavõiduga 4 : 0.

Play-off'ide järgmiseks katsumuseks osutusid Bostoni jaoks eelmise aasta tiitlivõitjad Milwaukee Bucks eesotsas kahekordse NBA MVP tiitli omaniku Giannis Antetokounmpoga. Seeria oli põnev ja pingeline, mõlemad tiimid võitlesid edasipääsu nimel, kuniks seitsmendas mängus tuli otsustav võit Bostonile. Raskelt saadud tulemus, mis saatis nad idakonverentsi finaali, vastaseks Miami Heat. Silmitsi tuli seista selliste staaridega nagu Jimmy Butler, Tyler Herro ja Bam Adebayo. Mängud olid taas väga tasavägised, kuid jällegi, seitsmendas mängus näitas Boston külma närvi ning idaosa võidukarikas oli lõpuks nende.

Bostoni ridades on säranud Jayson Tatum. Noor staar on pingelistel hetkedel mänginud oma parimat mängu ja näidanud end tugeva tiimiliidrina. Peale Tatumi on uskumatuid punktisummasid skoorinud Jaylen Brown, keda vaadates tekib küsimus, kas see mees üldse kunagi mööda viskab. Brown viskab hästi nii kolmese tagant kui ka eest. Kaitsetöös näitas play-off'ide ajal müürina vilumust Marcus Smart.

Golden State Warriorsi teekond finaali on kulgenud libedamalt

Kuldsete sõdalaste teekond läbi play-off'ide on läinud märkimisväärselt libedamalt kui rohesärkides vastastel. Nimelt pole Warriorsil ükski vastasseis jõudnud seitsmenda mänguni, meeskond on suutnud seeriavõidu enne kindlustada. Play-off'i esimeses raundis astuti vastu Denver Nuggetsile ning üldsus tõdes Warriorsi play-off'ide vormi. Meedia tegi tagasivaateid varasematest hooaegadest, nagu 2015, 2017 ja 2018, kui klubi fänn oli lausa rõõm olla, pea iga aasta tuli koju NBA tiitel.

Järgmiseks Warriorsi vastaseks sai Memphis Grizzlies. Klubi, mille eest mängib Ja Morant. Talent, kes on isiklikult teinud väga hea hooaja. Kuid korvpall on meeskonnamäng ja üks staar ei saa vastu hästi töötavale tiimile. Nii läkski, et Memphise pruunkarud pidid leppima seeriakaotusega. Läänekonverentsi finaalis mindi kokku Dallas Mavericksiga. See tähendas Luka Dončići ja Stephen Curry vastasseisu: kumb tiimiliider viib oma meeskonna finaali? Dončić lõpetas mänge kõrgete punktiskooridega, kuid see ei osutunud piisavaks. Seeria oli Warriorsi jaoks kokkuvõttes oodatust lihtsam ja läänekonverentsi finaal lõpetati võiduga 4 : 1.

Hetkeseis 1 : 1, kes läheb finaalseeriat juhtima?

Finaali esimese mängu esimene poolaeg lõppes tasavägiselt, 56 : 54 Bostoni kasuks. Teisel poolajal said rohesärgid hoo sisse, skoorisid viimasel neljandal veerandil 40 punkti ja lõpetasid mängu 120 : 108 võiduga. Enim korve viskas Bostoni eest Al Horford, 26 punkti. Jayson Tatum double-double 12 punkti ja 13 resultatiivse sööduga on kahtlemata silmapaistev sooritus. Vastasmeeskonnas viskas enim punkte vanameister Stephen Curry, skoorides 34 silma.

Teises mängus oli näha, et Warriors on õppinud eelmise mängu vigadest. Mäng lõppes Warriorsi võiduga 107 : 88. Klubi eest skooris taas kord kõige enam Curry, visates 29 punkti. Bostoni poolel oli mängu edukaim Tatum, visates 28 punkti.

OlyBet on NBA ametlik partner ja mängude ennustusstatistikat saad jälgida ning oma fännipanuse anda OlyBeti NBA portaalis.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid