“Me mängime iga mänguga paremini,” ütles Eesti koondise peatreener Fabio Soli mängu tulemust kommenteerides, “täna tõestasime, et suudame vajalikul hetkel vastast survestada ja täita oma eesmärgid. Minu jaoks polnud tähtis mitte ainult võit vaid ka meie kindel esitus erinevates mängusituatsioonides. Teeb head meelt, et täna oli vaid paar olukorda, kus me ei kontrollinud mängu. Väga rahul olen bloki-kaitse mänguga ning täna nägin palju sellist, mida oleme treeningutel harjutanud, nii rünnakul kontrapallide mängimisel kui ka kiirete rünnakute ehitamisel. Olen väga õnnelik ja väga uhke oma poiste üle, see oli tulemus, mida nad väärisid!”

Mängu käik:

Eesti alustas algkoosseisus sidemängija Robert Viiber, diagonaalründaja Timo Tammemaa, nurgaründajad Stefan Kaibald ja Märt Tammearu, temporündajad Henri Treial ja Alex Saaremaa ning libero Silver Maar. Teise liberona kanti mänguprotokolli formaaltehnilistel põhjustel eile hüppeliigest vigastanud Timo Lõhmus, aga tema mängimine oli loomulikult välistatud.

Belglased alustasid mängu veidi särtsakamalt ja läksid kiiresti 4:1 juhtima. Aga meie kaotusseisult 3:5 tegime Tammearu serviseerial 7:0 vahespurdi ning Eesti asus ise 10:5 juhtima. Seisuks 12:7 sai oma esimese diagonaalrünnaku-punkti kirja Tammemaa. Juhtisime 3-4 punktiga, väga head olime blokis ja kaitses. Eesti eduseisul 19:14 kasutas Belgia teist mõtlemisaega, aga Eesti rong oli juba läinud. Esimese geimi võit kindlalt Eestile 25:17, geimi lõpetas äsja servima toodud Albert Hurda äss!

Meie suuremad punktitoojad: Tammearu 6 (+4), Tammemaa 5 (+2), Saaremaa 3 (+2). Eesti ületas vastaseid kõigis mänguelementides. Blokid meile 3-1, serviässad 4-1, rünnakute õnnestumine 50%-36%, vastuvõtt 67%-52%.

Teist geimi alustasime samade meestega nagu esimest. Geimi algus kulges punkt-punktis seisuni 9:9, siis sai üks meeskondadest esimest korda enam kui ühepunktilise edu, õnneks oli selleks meeskonnaks Eesti. Otsustavalt ette me siiski ei pääsenud, peale lühikest perioodi kui Eesti juhtis, olid taas viiginumbrid tablool seisuks 17:17. Edasine oli väga pingeline, Belgia läks küll sammhaaval ühe punkti kaupa juhtima, aga Eesti suutis viigistada, ise läksime taas ette 22:21, aga lõpp läks ikkagi ülimalt pingeliseks. Aga see pinge lõppes meie meeskonna jaoks positiivselt, sest geimi viimased punktid ja kogu geim meile 25:22.

Teise geimi protokollist olulisemat. Punktid Kaibald 6 (+6), Tammemaa 6 (+5) ülejjänud mehed veidi vähem. Rünnakuid lahendasime 62%-lise efektiivsusega, servid saime hästi kätte 63%-l vastuvõtust. Värskelt uues ametis tõelised tuleristsed saanud Tammemaa tõi kahe geimiga vägagi korralikud 11 (+7) punkti.

Kolmandat geimi alustas Tammemaa asemel diagonaalina Markus Uuskari, rohkem vahetusi esialgu ei tehtud. Geimi algus oli tasavägine vaid kuni seisuni 6:6, siis võttis Eesti 3 punkti järjest ning tundus, et mäng on sealt alates kindlalt meie kontrolli all, tipphetkel olime ees juba 15:10, aga murrangulised hetked saabusid seisul 16:12 kui vastane võttis 4 punkti järjest ja jõudis viigini. Selle neljapunktilise seeria sisse jäi ka üks meie õnnetu asetuse viga, kus Belgia sai punkti hoolimata tehtud serviveast. Treenerid tegid enne lõppu veel ühe vahetuse, geimi viimast veerandit mängis Saaremaa asemel Mihkel Varblane. Punkt-punktis mänguga jõuti 20:20 seisuni, seejärel näitas Eesti taas juba tuttavat geimilõpu kindlust ja võitis geimi 25:21. Sellega ka kogu mäng Eestile 3:0.

Kolmandas geimis tõid Treial, Tammearu ja Viiber kõik võrdselt 3 punkti. Taas olime vastastest kõigis näitajates üle, eriti ilusad numbrid olid meil vastuvõtu 64% ja rünnakute 65%.

Kogu mängu statistika. Eesti suurimad skooritegijad Tammemaa 11 (+7), Kaibald 10 (+8), Tammearu 10 (+7), Treial 7 (+5), Saaremaa 6 (+2) punkti. Diagonaalründajana mänginud Tammemaa lõi 14-st tõstest maha 9 ehk 64%-lise edukusega. Kaibaldi ja Treialöi rünnakute õnnestumine oli mõlemal 62% (vastavalt 10/16-st ja 5/8-st). Kaibaldi positiivne vastuvõtt oli 80% (10-st), Silver Maar sai enda statistikasse samuti suurepärase vastuvõtu 73% (11-st).

Vastaste resultatiivseim oli nende diagonaalründaja Ferre Reggers 19 (+11) punktiga.

Serviässad Eestile 5-1, servivead 11-12, blokipunktid 6-3, positiivne vastuvõtt 65%-52%, rünnakute õnnestumine 58%-42%.

Eesti meeskonna järgmine kohtumine Euroopa Kuldliigas on kolmapäeval, 8. juunil kell 20:00 Tartu Ülikooli spordihoones Läti vastu. Mängule eelneb naiste koondise mäng Rootsi vastu. Selle mängu algus kell 17:00.