Nikolai Grjazin sai Sardiinias WRC 2 sarjas oma selle hooaja esimese võidu. Pressikonverentsil uuriti tema selle hooaja edasise võistluskalendri kohta ning muuhulgas ka seda, kas ta kavatseb startida juulis Lõuna-Eestis toimuval Rally Estonial.

„Eesti valitsus ei luba mul Rally Estonial võistelda,“ tunnistas Grjazin. „Sellest on väga kahju. Eesti teed on mu lemmikud ja ma oleks kindlasti soovinud seal võistelda.“ Teadupärast on 24-aastane Grjazin varasemalt Eestis palju võistelnud ja treeninud.

Seoses Venemaa agressiooniga Ukraina vastu, on valdav enamus Venemaa sportlasi rahvusvahelisest võistluskarussellist välja lõigatud. Rahvusvaheline autospordiliit FIA pole aga seni Grjazinile võistlemiseks takistusi teinud. Ainus sanktsioon seisneb selles, et ta ei saa oma autol kanda Venemaa lippu.

Küsimuse peale, kas FIA ei saa teda Eestis võistlemise küsimuses aidata, tõdes Grjazin, et riikide seadused on alaliidu reeglitest üle. „Kahjuks pole midagi teha ja keegi ei saa aidata,“ nentis ta.

Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava teatas Venemaa ja Valgevene sportlaste starti mitte lubamisest mai keskel. Grjazin ja tema kaardilugeja Konstantin Aleksandrov on tippsõitjate hulgas aga ainsad venelased ning ostus puudutabki sisuliselt ainult neid.

„See on nii Rally Estonia, Eesti autospordi liidu kui ka Eesti olümpiakomitee otsus, et meil ei stardi ei Vene, Valgevene ega neutraalse lipu all sportlased. Nii kaua, kui see otsus on meie käes ja Grjazin siia ei tule,” rääkis Aava Betsafe`i podcastis.

Sardiinia ralli järel hoiab Grjazin WRC 2 arvestuses teist kohta. Sarnaselt paljudele selle klassi tippudele, ei lähe ta starti ka Keenia rallil. Küll aga kavatseb ta kihutada augustis Soome MM-rallil.