Esimese seti kahe kiire murdega ära otsustanud Nadal jäi teises setis küll 1:3 kaotusseisu, kuid võitis seejärel koguni 11 järjestikust geimi ning krooniti 14. korda Roland Garrosi turniiri tšempioniks. Kusjuures viimases setis loovutas ta vastasele kõigest kaheksa punkti.

36-aastane Nadal sooritas kohtumise jooksul 37 äralööki ning tegi 18 lihtviga, Ruudi vastavad numbrid olid 16 ja 26. Karjääri esimeses slämmifinaalis mänginud Ruud realiseeris kolmest murdepallist kaks ning hispaanlane lõi 16-st murdevõimalusest punktiks kaheksa.

Kuigi enne finaali levisid meedias kõlakad, et Nadal võib Prantsusmaa lahtiste järel oma karjääri lõppenuks kuulutada, siis tennisist ise seda kinnitama ei tormanud: "On raske sõnu leida. Ma poleks suutnud kunagi uskuda, et olen 36-aastaselt jälle tippvormis ja mängin enda jaoks kõige tähtsamal väljakul. See tähendab minu jaoks kõike. Ma ei tea veel, mida tulevik toob, aga jätkan võitlemist, et karjääriga edasi minna," rääkis Nadal pärast triumfi.

Esimese norralasena slämmiturniiri finaali jõudnud Ruudil jagus konkurendi vastu ainult kiidusõnu: "Me kõik teame, milline meister sa oled. Sain täna seda ise omal nahal kogeda, mis tunne on sinu vastu finaalis mängida. See pole just lihtne. Ma pole esimene ohver, neid on olnud varasemaltki," lausus Ruud.

Nadali jaoks on ühtlasi tegu 22. slämmiturniiri tiitliga, enamat pole meeste arvestuses suutnus ükski tennisist. Lähimatest jälitajatest on Novak Djokovic (ATP 1.) ja Roger Federer (ATP 47.) võidutsenud 20 korral.