Eesti alistas pingelises veerandfinaalis Ungari lisaajal 13:12. Normaalajal oli Eesti suurema osa ajast kaotusseisus, aga tänu Johanna Eliise Tederi täpsele kaugviskele 25 sekundit enne normaalaja lõppu suudeti seis 11:11 viigistada.

3x3 korvpallis võidab lisaaja võistkond, mis kogub esimesena kaks punkti. Eesti jäi 11:12 taha, aga siis tabas Annika Köster ründelaua järel koos veaga. Et Ungaril olid vead täis, sai Köster kaks vabaviset, kuid eestlanna eksis mõlemal. Kadri-Ann Lassil õnnestus aga ründelauapall kätte saada ning pall paarilt meetrilt korvi visata, mis oli ühtlasi ka võidukorv.

Eesti - Ungari matš (alates 2:06.00):

Otsustavas poolfinaalis alistas Eesti lisaajal Läti tulemusega 16:15. Kohtumise lõpus omasid eestlased pealtnäha turvalist 14:11 eduseisu, aga viimase minuti korvide abil õnnestus Lätil kohtumine lisaajale viia. Eesti koondise võidukorvi eest hoolitses taaskord Lass. Finaali ei mängitud, sest Rumeenia turniirilt pääses edasi kolm paremat.

Eesti - Läti matš:

EM-ile pääseb 12 koondist. Lisaks valikturniiridelt edasi pääsenud naiskondadele olid koha finaalturniiril juba varem taganud korraldajariik Austria, tiitlikaitsja Hispaania ning ränkingu järgi ka Saksamaa ja Prantsusmaa.

Eesti meeste koondisel (Rait-Riivo Laane, Jörgen Rikberg, Oliver Metsalu, Karl-Johan Lips) ei õnnestunud aga paraku naiste edulugu korrata, kui veerandfinaalis tunnistati Poola 21:16 paremust.