Intsident juhtus, kui norralase Casper Ruudi (ATP 8.) ja horvaadi Marin Cilici (ATP 33.) mängus oli seis 3 : 6, 6 : 4, 4 : 1.

Pealtvaatajad kostitasid noort protestijat vilekooriga, sest soovisid ilmselgelt näha põneva tennisematši jätkumist.

Mängijad pidid tegema ligi veerandtunnise sunnitud pausi, kuni turvamehed naise võrgu küljest vabastasid. Meeleavaldaja särgil oli kiri: "Meil on 1028 päeva jäänud".

Hiljem teatasid Prantsusmaa lahtiste korraldajad, et tegemist oli kliimaaktivistiga.

"Keskkonnaaktivistil õnnestus pääseda Philippe Chatrier' väljakule ja kinnitada end metalltraadi ja liimiga võrgu külge," seisis Prantsusmaa tenniseliidu avalduses. "Prantsuse kodakondsusega noor naine oli kehtiva piletiga territooriumile sisenenud varakult. Ta anti intsidendi järel üle politseile."

Protestija viiakse väljakult minema

Sarnased intsidendid on tänavu aset leidnud ka Inglismaa jalgpalli meistriliigas, kus inimesed aheldasid end kaelapidi värava külge. Siis olid meeleavaldajateks samuti keskkonnaaktivistid. Evertoni ja Newcastle`i mängu ajal toimunud intsidendis kandis protestija särki, millel oli kiri "Just Stop Oil" (Peatage nafta kasutamine).

Maailma kaheksas reket Ruud võitis lõpuks Cilici 3 : 6, 6 : 4, 6 : 2, 6 : 2 ja kohtub finaalis Rafael Nadaliga (ATP 5.). Hispaanlane sai Alexander Zverevilt seisul 7 : 6 (8), 6 : 6 loobumisvõidu, kui sakslane vigastas hüppeliigest.